"Такова чудо не е било": "Синята" легенда Емил Спасов коментира ситуацията в Левски


"Такова чудо не е било": "Синята" легенда Емил Спасов коментира ситуацията в Левски
Снимка: Lap.bg

18043 0

Легендарният бивш футболист на Левски - Емил Спасов, сподели впечатленията си от лятната подготовка на "сините". Той изрази надежди за по-добър сезон на тима от предходния.

Бившият нападател засегна и други любопитни теми в лагера на столичния гранд като например трансферния прозорец, широчината и формата на състава на Николай Костов, въпроса с капитанската лента и други.

Сухото трансферно лято на "Герена"

"Това, което ми прави впечатление, а и не само на мен, е, че до този момент няма нито един нов играч. Такова чудо досега не е било. От друга страна, в края на краищата, имаме един добър отбор. Скамейката не е особено дълга. Но Левски има един обигран състав, който през последните година, две, се е сработил. Познават се играчите. Практикуват един определен стил", сподели Спасов пред "Мач Телеграф" и продължи.

Очакванията за новия сезон

Бившият директор на детско-юношеската школа на столичния тим вярва, че Левски ще покаже много по-добро лице от това от изминалата кампания. Той коментира и част от младите български таланти на отбора, упреквайки треньорски щаб, че трябва да им гласува повече доверие.

"Мисля, че ще се представим по-добре през този сезон. Това, че са заедно, е от голям плюс, но от друга страна при едно лошо стечение на обстоятелствата, евентуални контузии на дадени играчи или наказания, трябва да има качествени хора, които да ги заместят. Сега е моментът да се даде шанс на по-младите футболисти от школата. Назрял е този етап", категоричен бе.

"На Асен Митков му се дава шанс. Той има качества, които трябва да развие. Преди да го наложат и да го видим как играе постоянно - няма как да даваме генерални оценки. Нито един футболист не се е развил като стои на скамейката. Няма как играч като Марин Петков, който е и национал, да стои на пейката в Левски и да подобрява качествата си. За мен това няма как да се случи. Марин има нужда от поощрение и повече игрово време, за да може да влезе във форма. Не бива да се дава шанс на младите по 10 или 20 минути, защото е прекалено малко", допълни още той.

Лидерската рокада

Новият треньор на отбора - Николай Костов, взе решение да внесе промяна сред носителите на капитанската лента. Досегашният ѝ титулярен такъв бе Пламен Андреев, който обаче я сдаде за сметка на Николай Михайлов, Сонко Сундберг и Андриан Краев.

"Капитанската лента правилно беше взета от Пламен Андреев. Чудя се изобщо как е възможно да се даде на младок. Макар че е от школата на Левски. Пламен е много млад, а капитанската лента тежи. Капитанът трябва да е човек с характер, който да играе добре и да бъде постоянен с изявите си. Трябва да е човек, който умее да каже "не" или "да" на дадено нещо. Андреев има качества и много му се радваме всички, защото е наш юноша и се развива добре, но му е рано за лентата. Беше правилно решението на Костов. Ако това му повлияе психически на Пламен, значи не е за Левски. Не вярвам да му се отрази. Не се е родил капитан. Има качества, но е млад. За да си капитан, трябва да си лидер и да ти се чува думата", завърши Емил Спасов.

Кой българин и защо съжали за престоя си на "Герена"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички