Само в SportLive! Култов Емил Велев: Бозата сигурно не е дал заплати в Локо Сф или са бойкотирали треньора! Шкупи по-добре да не идват – ще паднат само 3:0 служебно


Само в SportLive! Култов Емил Велев: Бозата сигурно не е дал заплати в Локо Сф или са бойкотирали треньора! Шкупи по-добре да не идват – ще паднат само 3:0 служебно
Снимка: Lap.bg

7398 0

Левски очевидно се представя във възходяща линия. Възпитаниците на Николай Костов записаха 3 поредни победи, като последната е разгромното 6:0 над безличния отбор на Локомотив София. В четвъртък „сините“ ще приемат Шкупи в реванш от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Столичният гранд почти си подпечата класирането в следващия етап след успех с 2:0 в Скопие, където преди срещата се разиграха и грозни сцени.

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно доброто представяне на „сините“. Кокала изрази мнението си за погрома над „столичните железничари“, инцидентите в столицата на Северна Македония и предстоящия реванш с Шкупи.

Ето какво обяви Велев в типичния си култов стил пред медията ни:

- Г-н Велев, предполагам сте щастлив да виждате Левски да громи. На какво се дължи тази голяма победа с 6:0 над Локомотив София?

- Според мен Левски играха с настроение и с инерцията от победата над македонските шиптъри. Заслужен е успехът. Но чак толкова голямо превъзходство… не, но Локо Сф бяха на съвсем друг полюс. Едните агресивни и с настроение, а другите – без настроение.

Мисля, че сигурно не им е дал заплата Бозата и поради тази причина изглеждаха така. А другият вариант е да са бойкотирали треньора. Едно от двете ще да е.

- На шега ли казвате, че столичните „железничари“ не са получили заплати или са бойкотирали треньора Стойчо Стоев, което доведе и до погрома за тях?

- Какво значи на шега? Така изглеждаха. Все едно не им се играе.

- Кой футболист от отбора на Левски бихте отличил?

- Ел Джемили се представи добре. Игра с настроение, лек футболист е, техничен и с много сериозна импровизация. Но бих отличил целия отбор, защото демонстрираха настроение в играта си. Дори и резервите, които се появиха на терена, бяха с 2-3 нива над играчите на Локомотив София.

- Серията от 3 поредни победи ще вдигне ли самочувствието на тима преди предстоящите важни битки в Европа и родния шампионат и да тръгне сериозно напред?

- Винаги когато е имало напрежение между феновете и ръководството на клуба, отборът се мотивира и мобилизира, като изглежда много добре. За мен така би трябвало да изглежда Левски – в серия от победи. Все пак това е Левски и трябва да печели мачовете си. Също така да демонстрира качествен и атакуващ футбол.

- Какви са очакванията Ви за предстоящия реванш с Шкупи от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите?

 - Мисля, че македонците ще бъдат прегазени. Според мен не трябва да идват в София – ще паднат само 3:0 служебно. Иначе ще е жалка история.

- Да не отиде чак на двуцифрен резултат?

- Не мога да кажа. Но няма да има и публика от тяхна страна, което е и правилно, след като видяхме как се отнесоха с нашите фенове.

- Как ще коментирате инцидентите и случилото се в Скопие?

- Абсолютна варварщина от страна на македонците. Това е недопустимо и забранено в този век. Как може да се случва изобщо подобно нещо?!

Колкото и омраза на имаш, не може да ръгаш хора, да чупиш колите. Всички видяхме какво стана там.

Но пък и тук с лека ръка българското правителство подминаха цялата ситуация. Даже се чу, че някои от нашите били провокирали. Как са го направили? Че минават през смешния им град. Скопие какъв град е?

- Единственото хубаво за реванша може би е, че няма да има техни фенове, защото напрежението вероятно ще ескалира.

- Щеше да има неприятни сцени, но най-правилното решение е да не се допускат фенове на македонския отбор. Те всъщност са албанци, не са македонци. Там са мешена скара, никой не знае какви са. Малко е объркана работата.

-Ще станем ли свидетели на сблъсък между Левски и Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг?

- За Левски смятам, че ще се класират. От другата страна не мога да бъде категоричен. Апоел Беер Шева победиха много трудно в първата среща, защото литовското първенство тече в момента и вече са към изиграни над 20 кръга. Те са със сериозна мотивация. В Израел играят мачове само за Тото Къп.

Поради тази причина не съм убеден, че Апоел Беер Шева ще продължат в следващия кръг. Ще почакаме и ще видим какво ще се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! „Синя“ легенда със скандални разкрития за Мъри Стоилов, хвалби за Костов и прогноза: Ще разбием Шкупи като Локо Сф! 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички