Само в SportLive! Емил Спасов: Краев и Петрис подходиха много грубо и некоректно, неуважението им към Левски трябва да се накаже


Само в SportLive! Емил Спасов: Краев и Петрис подходиха много грубо и некоректно, неуважението им към Левски трябва да се накаже
Снимка: Lap.bg

4943 0

Левски ще посрещне Новата 2024 година на 6-ото място в Първа лига. „Сините“ сякаш спукаха гуми по обективни причини през последните около два месеца преди зимната пауза и се сринаха в класирането.

Бившият нападател на Левски - Емил Спасов, се съгласи на даде интервю пред SportLive.bg, в което направи анализ на представянето на отбора през есента. Той засегна и най-актуалните теми около клуба от стадион „Георги Аспарухов“. Шесткратният шампион със „сините“  не спести критиките си по адрес на нападението на Левски и Андриан Краев и Жереми Петрис, които се дърпат за преподписване на договорите си.

Ето какво обяви Спасов пред медията ни:

Още: Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Черно море заслужава с играта си да детронира Лудогорец, никой не може да ги упрекне в нищо

- Г-н Спасов, каква е оценката Ви за представянето на Левски до полусезона?

- Ще разделя нещата на 2 етапа. Имаше много силно представяне до един момент, а след това се стигна и до края на есенния дял, когато се получиха и по-слаби игри, в които се загубиха и доста точки.

Въпреки всичко смятам, че това е един добър период за Левски с оглед на всичко случващо се около клуба и неразбориите в ръководството през тази година.

Вече съм го казвал, но при Николай Костов отборът играе много добре. Късата резервна скамейка и тези контузии, които се получиха , допринесоха за тези резултати. Основното е, че отборът играе активен, нападателен футбол. Аз лично бях приятно изненадан от това, което се случваше допреди може би 2 месеца.

Още: Само в SportLive! Георги Василев – Генерала: Сираков завари финансовата криза в Левски, не я е докарал! Жалко за Етър ВТ

За съжаление с оглед на контузиите и неразбориите около преподписването на договорите на двама-трима футболисти, продажбата на Сундберг на Лудогорец, доведоха до лошите резултати, а не толкова самата игра.

При липсата на Уелтън и Роналдо, макар че аз не съм особено доволен от представянето на втория, а вече като липсват и други играчи като Краев и Петрис, които се колебаят дали да преподписват или не, е нормално случилото се.

За пореден път ще подчертая, че ахилесовата пета е липсата на голове. Рикардиньо е изключително слаб. Аз лично съм много разочарован от него, защото очаквах много повече. Особено в последните 1-2 месеца го няма никакъв.

Оттам се получиха и негативните резултати. Когато не вкарваш, е нормално да направиш грешка и да получиш гол. Лошото е, че ние не можеш да го върнем.

Още: Само в SportLive! Емил Спасов: Трагична история, чака ни нулев сезон! Какво ще се промени, ако се сменят Костов и ръководството на Левски?

- Казахте, че ахилесовата пета на Левски е нападението, но отборът е с къса резервна скамейка, а има и драма около новите договори на някои основни футболисти. Всичко това всъщност може ли да допринесе тимът да се представи дори по-зле през пролетта според Вас, защото не се знае дали ще има и пари за селекция, а е възможно да се стигне и до раздяла с някои от играчите, което не желаят да преподписват или пък да бъдат „замразени“ във фризера?

- Натам вървят нещата според мен. Тези играчи имат договори до лятото и с оглед на това, че познавам Сираков, а нямаме и почти никакви шансове  да станем шампиони, отпаднахме и от Купата, наистина може да се стигне до това да не играят. Това ще е много зле и лошо за тях.

В края на краищата за какво да даваш шанс на футболисти, които знаеш, че ще си отидат след няколко месеца.

А и те двамата по този груб и некоректен начин подходиха. Знаете къде играеха те преди да дойдат в Левски и в какво се превърнаха, след като заиграха за отбора. Лично аз съм крайно разочарован от поведението на тези футболисти. Те бяха длъжни в името на това, че Левски им даде шанс и те се развиха. Никой не ги познаваше във Втора лига.

Още: Само в SportLive! Емил Спасов: Ивелин Попов ще пробва да си „отмъсти“ ! Левски не е готов за титлата!

Все пак аз гледам от позицията на себе си. Моето поколение играехме за чест, достойнство, за какво ще кажат хората. В сегашния свят футболистите не ги интересуват тези неща, особено пък чуждестранните. Но аз съм длъжен да го кажа. Ти трябва да бъдеш лоялен към един клуб, който те развива и да изпълниш някакви морални задължения. Не може да извиваш ръцете на клуба, когато знаеш в какво състояние е, както и какви са финансовите параметри. Претендираш за повече пари, и то в пъти повече. Няма как да се случи.

Каквото и да направи Сираков в този случай, ще бъде добре. Аз пак съм на мнение, че всяка грешка и неуважение към футболен клуб Левски, трябва да се накаже по някакъв начин.

- Евентуални такива наказания няма ли да отслабят Левски още повече чисто спортно-технически, ако не бъдат привлечени достатъчно качествени нови попълнения дори и предимно като свободни агенти?

Още: Само в SportLive! Емил Спасов: Костов си върши перфектно работата, нямаме голмайстор! Недоброжелателите говорят глупости

- Те така или иначе не играят на 100%. Краев не играе както го правеше преди месец и половина – два. Петрис от 10 мача е изиграл 3 или 4. В повечето от тях е контузен. Не искаше да играе ли, нямам представа. Аз също го харесвам, защото той действително напредна много. Постигна го обаче в клуб като Левски, а не в Пазарджик или другаде, където щеше да се случи много трудно.

Това е положението. Имаме си Патрик-Габриел Галчев. Ще намерят подобен защитник в края на краищата. Доколкото знам са пуснати такива постъпки до различни мениджъри. Левски ще намери футболисти. Надявам се да намерят достойни заместници.

Всички мислехме, че когато дойдат Рикардиньо и Роналдо, ще заиграят в Левски като техните предшественици и съименници. Изключвам Уелтън. Рикардиньо и Роналдо обаче ме разочароваха. Ако някой друг ги харесва, си е за тяхна сметка. С головете, които има централния нападател на Левски Рикардиньо, едно време резервите в Левски вкарваха по толкова.

- Оптимист ли сте все пак, че въпреки всички трудности Левски отново ще съумее да си извоюва квота за участие в евротурнирите догодина?

- Надеждата умира последна, както се казва. Всичко е възможно във футбола. Има цял пролетен полусезон, в който ако се намерят някои правилни футболисти, резултатите може да се подобрят.

А се надявам, че и настоящите играчи ще си вземат някои бележки. Така не може да продължава и ще започнат да се усъвършенстват. Дано да вземат наистина и достойни заместници, които да заиграят и по-добре от предшествениците си. Всичко зависи от селекцията, която ще направят в дадения момент. Със сигурност знам, че се работи по този въпрос, но не знам кого и какво.

- В последните дни обаче се бълват информации за сериозен интерес и оферти най-вече за Кордоба и Уелтън, а и към някои други играчи. Какво е мнението Ви по този въпрос, защото се спекулира и с доста големи трансферни суми, които се дават за тях или се искат от ръководството на Левски?

- За Кордоба се говори вече повече от година за евентуалната му продажба. Някои информации и суми наистина звучат наистина несериозно. Доколкото знам, от Левски обявиха, че няма нито една официална оферта. Така че всичко е празни приказки. Когато дойде официална оферта за някой и Левски се съгласят на тази сума, може и да продадат някого, защото клубът има нужда от свежи пари.

- От една страна Левски има нужда от средства, но от друга страна не иска  и да продаде футболистите си на безценица, макар че за мнозина поставените цени изглеждат сравнително завишени…

- За какво да ги продават на безценица? Левски и хората, които ръководят клуба, очакват че при един добър полусезон през пролетта и класиране за евротурнирите, през лятото могат да бъдат продадени за много повече пари.

Аз считам за сериозна приказка за евентуален изходящ трансфер, когато излезе официално становище от Левски. Те могат да обявят, че някоя оферта не ги удовлетворява и тя е отказана. Все пак не сме в кухнята на отбора.

Все пак трябва да остане и отбор. Не може да разпродаваш Уелтън, Кордоба, Краев и Петрис… Кой ще остане? Несериозно е.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Херо каза истината за Левски и Спартак Вн: Моите отношения с Наско Сираков са много по-специални 

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ СПАСОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички