Само в SportLive! Петър Курдов жегна Сираков и отсече: Химера е Левски да иска да продаде Уелтън за повече пари от Десподов


Само в SportLive! Петър Курдов жегна Сираков и отсече: Химера е Левски да иска да продаде Уелтън за повече пари от Десподов
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

13079 0

Клубовете от родната Първа лига се отдадоха на почивка. Левски ще зимува на шестото място във временното класиране.

Бившият нападател на „сините“ - Петър Курдов, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, в което анализира представянето на любимия си отбор през есента. Той сподели мнението си и за случващото се на „Герена“ покрай явния конфликт между фенклуба на Левски и мажоритарния собственик Наско Сираков.

Ето какво обяви Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, каква е оценката Ви за представянето на Левски до зимната пауза в Първа лига?

- Сезонът на Левски наподобява тези от предишните години. Нищо не се е променило. Дори и когато беше и „Бащата на правилния футбол“ (б.р. Станимир Стоилов) пак беше същата работа. Аз не виждам някаква драстична промяна.

Класирането в момента само по себе си говори, че нещата не вървят във възходяща линия, както иска нашата многомилионна аудитория. Да видим нашия отбор в челната тройка, за да се бори за нещо по-престижно.

- Оптимист ли сте, че напролет отборът може да се бори за нещо по-престижно – класиране в Европа или пък да направи чудо и да стане шампион, каквато гръмка цел се обяви в началото на кампанията?

- Мисля, че спечелването на титлата е една химера за Левски. Сега слушам, че пак започват с обещанията, както навремето по всички партийни организации се даваха предколедни и предновогодишни обещания.

Нямам нищо против това, което хората навремето обещаваха и го вършеха. За разлика обаче от сегашните управляващи и случващото се в момента. Не мисля, че някой ще се хвърли на амбразурата с голи ръце и голи гърди да оправи Левски, докато е там мажоритарният собственик. Това е, което чувам от хора, които обичат клуба непомалко от него.

- Искате да кажете, че няма да има промяна, докато не се смени собствеността, правилно ли Ви разбирам?

- Слушам фенклубовете какво говорят. Вече свикнахме да гледаме на единия ден протест, а на други ден – контрапротест.

Първо феновете написаха едно–две съобщения към него (б.р Наско Сираков), че не го желаят и имат други виждания по въпроса и да им джироса акциите на клуба. Той каза, че това няма да стане с лошо, а само с добро. На другия ден прочетохме подкрепа от много наши фенове в полза на мажоритарния собственик на Левски. Аз мисля, че това нещо не отговаря на истината.

- Възможно ли е да се определи наистина кой е крив и кой прав в настоящата ситуация в клуба?

- Ако трябва да обобщя, бих казал, че целият футбол в държавата е объркан – с краката нагоре. Не се работи правилно. Зациклиха ценности, които ние сме носили през годините, и са носили успехи. Преди мен имаше да пъти поред европейски шампиони, нашето поколение стана вицеевропейски шампион. Оттогава изминаха 43-44 години, но нищо не се случва.

Вместо да вървим нагоре, ние отиваме все по-надолу. Гледаме празни стадиони с едни изключително слаби мачове. Ако тръгна да задълбавам, ще ескалират нещата. Поради тази причина спирам дотук.

- Отборът на Левски не се представя кой знае колко добре, за което говорят основно резултатите и класирането, но пък офертите за играчи на „сините“ едва ли не валят, особено за някои футболисти като Кордоба, Уелтън… Толкова ли са класни състезателите на „Герена“?

- Нагледали сме се на такива фалан фъстъци. Имат оферти, откъде – от Космоса?! Мисля, че информациите за интерес от Наполи, Айнтрахт и т.н са крайно несериозни. Аз пожелавам да се осъществи нещо, защото клубът има крещяща нужда от свежи пари. Дано да станат нещата.

Аз обаче ще направя една съпоставка между Кирил Десподов и нашия Уелтън. Ако искате дори го и напишете. Десподов е национал на България, капитан на отбора, голмайстор, Футболист на годината, играеше в Лудогорец, стана шампион и носител на Купата на страната и го продадоха за 2,5 млн. евро.

Там тези суми, които се мъдрят начело с мажоритарния собственик – 3 млн. евро, 5 млн. евро... Мисля, че това е химера и трудно може да бъде осъществена.

Пожелавам успех! Както казват хората: „По Коледа стават чудеса“.

- Нищо чудно и да се случи…

- Много не ми се иска предколедно да нажежавам обстановката. Лошото е, че всичко, което се говори в клуба е лъжа. Аз знам какво говорят акционерите, как всичко ври и кипи, но в един момент то ще изригне. Просто няма къде да отиде.

Шампионатът чука на вратата. Предстои зимна подготовка – Турция, Мурция и т.н. Черно море не ходят никъде в чужбина. Тази година за първи път, откакто Илиан Илиев ги води, ще отидат евентуално в Турция. През другото време си водят подготовката така както и ние сме го правили в български градове и в български условия.

Ако трябва да припомня миналата година, отборът беше в Дибай, както казва една кулинарка. Отидохме в Дубай, а после дойдохме на минус 12 градуса в Търново и ни биха като шкембе в дувар.

Щом имат пари да харчат, аз кой съм, за да казвам какво да правят. Моето мнение е много субективно в случая. Благодаря, че ме уважавате и ме търсите!

Онзи ден обаче когато се събрахме ветераните на Левски, тези знаковите фигури отново не дойдоха да уважат събитието. Значи те са от по-висшата класа. Те са богопомазани, особено мажоритарният собственик. Ние по-нисшите се събираме и се уважаваме, говорим си.

Не иска да дойде и да усети „народната любов“, ако отиде сред хората. Няколко пъти подред фенклубът в Търговище го чакат Сираков да отиде и да уважи събитието, но няколко пъти ги лъже. Така фенклубът стои в небитието, чакат го, за да го открият. Това е един от случаите.

Нека да отиде да усети „народната любов“. Не само да плаши, че с лошо не става. Знам само едно, че нашите луди фенове скокнат ли, Господ не може да ги спре. Това трябва да им е ясно.

Няма от какво да се срамувам или страхувам. Говоря си нещата едно към едно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Херо каза истината за Левски и Спартак Вн: Моите отношения с Наско Сираков са много по-специални

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички