Славия опита, но Бари беше на кадем за Левски след 571 дни отсъствие (ВИДЕО)


Славия опита, но Бари беше на кадем за Левски след 571 дни отсъствие (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3760 0

Левски оцеля под натиска на Славия през второто полувреме и спечели 155-ото столично дерби между двата тима. В герой за победителите се превърнаха Рикардиньо (38’) и Марин Петков (90+4'). Така с въпросните попадения “сините” записаха 15-а победа в 26-ия кръг в Първа лига. 

За успехът голямо значение имаха и добрите изяви на Пламен Андреев, който 524 минути не е допускал попадение в официални двубои през пролетния полусезон. За последно Комано му вкара още в първия кръг за 2024 г. при 1:2 срещу Пирин.

Сред ключовите моменти от срещата бе завръщането на Билал Бари, който не бе играл в официален двубой от есента на 2022 г. Преди броени дни той загря с победен гол в контролата срещу Спортист Своге, но днес феновете бяха щастливи за първата му поява от 571 дни насам.

Появата на Бари се очакваше дълго

Иначе Рикардиньо донесе не как да е, а по-добре познат начин победата през настоящия сезон - чрез топовен удар. Сега поне временно - Левски намали разликата си пред третия ЦСКА на само три точки.

“Червените” обаче утре ще изиграят визитата си на Локомотив София от 26-ия кръг. Срещата е от 19:00 часа и ще може да я проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Първо полувреме

Домакините започнаха ударно и след по-малко от пет минути Вуцов се наложи да се намесва два пъти. Вторият дойде след ниско центриране от корнер, който бе грешно отсъден от страна на Гидженов. Самият Рикардиньо реагира, че не е имало ъглов удар, но съдията не промени мнението си.

Последва реакция от Николов, който остана срещу двама бранители пред Пламен Андреев, но се забави и топката му бе отнета. 

В следващите 10 минути, до изминаването на първия четвърт час, Вуцов се отчете с две ключови спасявания, след като Ел Джемили и Мислович бяха изпуснати на стрелкови позиции. 

Към 22-ата минута домакините имаха претенции за наказателен удар след нарушение срещу Марин Петков. Гидженов подмина ситуацията, а след това не е поглеждал лично повторение от ситуацията. 

Левият краен бранител Венцислав Керчев се размина с култов гол във вратата на Пламен Андреев. Защитникът нахлу в наказателното поле след двойно подаване и стрел, но стражът бързо намали ъгъла и задачата изглеждаше почти непосилна. Кълбото бе мушнато между краката на Андреев, но излезе в аут. 

След изминаването точно на половин час - Николов спечели дуел с Димитров, залъга Ван дер Каап и стреля по диагонал, но топката премина над напречната греда. 

ГОЛ! Рикардиньо откри в 38' след още една асистенция на Мислович след трансфера му през зимата. Бразилецът спря кълбото и моментално го изстреля от границата на наказателното поле. Топката порази вратата на Вуцов, който нямаше какво да направи - 1:0!

Вижте гола на Рикардиньо срещу Славия!

В 44' Радослав Гидженов не се посвени да посочи бялата точка след грубо нарушение на Керчев в краката на голмайстора. Първоначално останаха съмнения дали е правилно отсъждането заради избиването на кълбото при шпагата на българина. 

След 120-секундно преглеждане Гидженов се наложи да преглежда лично ситуацията, тъй като Рикардиньо е бил в засада при изграждането на нападението. В крайна сметка наказателният удар бе отменен. 

Вижте цялата спорна ситуация около Рикардиньо и нарушението!

Второ полувреме

В първите 10 минути след почивката гостите отправиха три стрелби срещу Пламен Андреев. Сред най-опасните бе опитът на Томбак, който разполагаше с Тасев отляво, но реши да завършва сам и не намери очертанията на вратата. 

Атаката на Николов около 50' също бе обещаваща, но ъгълът пред българина бе затворен от младия страж и след 7 голови положения имаше само един точен удар на "белите". 

В 67' Сораков пробяга близо 30 метра с топка в крака и вкара за 1:1, но попадението бе отменено заради нередовна позиция при едно от подаванията в развитието на нападението. 

След 571 дни отсъствие - Билал Бари се завърна в официален двубой за Левски. За последно той игра 28 минути срещу Арда при успех с 2:0 на 05.09.2022 г. Мароканецът замени Рикардиньо за последния четвърт час. 

В 77' Тони Тасев бе много близо до реализирането на страхотен гол от статично положение, но Андреев се отчете с невероятно спасяване. След броени секунди Сораков отново опита, но мерникът бе неточен. 

При изтичането на предпоследната минута от редовното време - Бари се разкри на стрелкова позиция пред Вуцов, но се забави и опитът му бе блокиран. 

И в третата от общо четири добавени минути продължи натискът на гостите, но Андреев все така над 520' не допускаше гол през пролетта. 

ГОЛ! С изтичането на добавеното време Марин Петков се възползва от добрия пас на Ел Джемили и оформи крайното 2:0! 

Стартови състави 

Левски: Андреев, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Рикардиньо, Ел Джемили, Евертон, Галчев, Мислович, Димитров, Петков;

Славия: Вуцов, Томбак, Йеленкович, Генев, Керчев, До, Мартинов, Минчев, Стоев, Тасев, Николов;

*Според сайта на БФС - отборите ще стартират във формация 4-2-3-1.

Преди мача

Това ще бъде 155-и двубой между отборите, а на "Герена" имат предимство от 77 победи, докато 46 срещи са завършили без победител - "белите" имат 31 успеха.

Възпитаниците на Николай Костов са фаворити преди срещата, а във временното класиране са четвърти с 48 пункта. Славия е на 10-о място с 29 точки. "Белите" спечелиха две от последните три срещи между двата тима.

Последната победа на Славия е именно на "Герена" през есента на 2022 г. с 2:1, когато след последния съдийски сигнал се стигна до батални сцени между запалянковците. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички