За да има шанс да бие Левски, Славия трябва да отбележи първи и да се пази второто полувреме


За да има шанс да бие Левски, Славия трябва да отбележи първи и да се пази второто полувреме
Снимка: Оф. сайт на Левски

2090 0

Левски трябва много да внимава да не получи първи гол във вратата си по време на тазвечершното дерби със Славия. Най-рисково за вратата, пазена от Пламен Андреев, е първото полувреме, когато "сините" инкасират най-много попадения през настоящия сезон, сочи статистиката.

Славия трябва да търси първи гола на "Герена"

Разбира се, точно такъв трябва да е стремежът на гостите от "Овча купел" - да отбележат първи, при това още преди почивката, за да имат увереността, че могат да спечелят този сблъсък. Защото през кампания 2023/24 Левски изключително рядко побеждава, ако съперникът му е повел първи.

Левски почти не бележи в добавеното време

Възпитаниците на Николай Костов имат доста лоша статистика в мачовете, в които са допуснали първи гол. Те са последни в Първа лига по спечелени точки при такъв случай - само 1. В такова положение столичният гранд е бил 6 пъти и е успял да спечели само едно реми. В останалите 5 случая е загубил. Интересно е да се отбележи, че в Първа лига само Лудогорец е допускал да му поведат в мачовете му дотук толкова пъти - всички останали тимове са изоставали в повече свои срещи.

Славия пък е спечелила 4 точки, когато е изоставала в резултата, но това се е случило в 14 мача. В тях тимът на Златомир Загорчич е допуснал 12 загуби, направил е едно равенство и веднъж е победил.

Когато вкара първи, Левски "лети"

Съвсем различно е, когато "сините" първи отбележат попадение. Така е било в 19 случая този сезон и в тях са постигнати 14 победи, 4 равни и само 1 загуба. От 12 такива случая "белите" са записали 8 победи и 4 равенства и никога не са губили (през настоящия сезон).

В 14 мача този сезон Славия е бил в ролята на догонващ в резултата

Левски и Славия не чакат добавеното време, за да вкарат

И Левски, и Славия обичат да си "опичат работата" в редовното време - съвсем малка част от головете си те записват в добавеното време. Днешните домакини бележат еднакво през първото и второто полувреме - по 19 гола и имат само 2 попадения в +90'. В добавеното време на първата част не са отбелязвали.

Съперникът им днес бележи най-много през второто полувреме - 46-90', когато има 12 попадения, а в периода 1'-45' е вкарвал 11 пъти. Най-старият столичен клуб е вкарал веднъж и в добавеното време на първата част.

Тимът от "Герена" е най-пропусклив в "любимото" време на Славия - 46'-90'. Тогава са допуснати 8 от техните 16 инкасирани попадения. 7 са им вкарани през първото полувреме и един - в добавеното време на втората част.

Гостите днес пропускат най-често през второто полувреме, когато са им вкарани 19 гола. Други 17 са им отбелязали през първата част. Славия е допуснал и 2 гола след 90-ата минута, но нито веднъж не са им вкарали в добавеното време преди почивката. Златомир Загорчич пък е в отлична серия срещу Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички