Легенда на Левски нарече Гонзо "амбициозно и сериозно момче", изказа се и за работата на Илиан Илиев и Николай Костов


Легенда на Левски нарече Гонзо "амбициозно и сериозно момче", изказа се и за работата на Илиан Илиев и Николай Костов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1259 0

Легендарният футболист на Левски Божидар Искренов даде интервю пред "Мач Телеграф", в което изрази мнение, че новият президент на БФС е "амбициозно и сериозно момче", но не може да се очаква, че ще оправи "всичко с магическа пръчка".

"Не трябва да си правим илюзии, че Гонзо ще направи всичко с магическа пръчка. Това няма как да се случи. Той е много амбициозно и сериозно момче. С екипа си има 4 години да направи първата стъпка. Да покаже идеи, виждания", обясни Гибона, а след това каза няколко думи за националния ни отбор под ръководството на Илиан Илиев:

Божидар Искренов

"Колкото до националите, гледах ги и двата мача. Илиан Илиев се оказа, че е сериозен треньор, със самочувствие. Играха добре момчетата. Има и млади, но има и опитни футболисти. Дано всичко да върви добре. Жалко, че Азербайджан ни изравниха в края. Нека сега не гледаме резултатите в тези мачове. Нека видим къде са ни грешките и да ги коригираме!", призова той.

Последва и коментар за работата на Николай Костов на "Герена":

"Ники го доказа - успя да окомплектова отбор, при положение, че беше в негативна среда. Той дойде след големите промени. Костов е един много добър треньор, амбициозен, познавам го от много години. Не трябва да забравяме, че си тръгнаха основни футболисти, но бяха намерени алтернативи. Изгледах контролата със Своге. Ники успя да ги нагласи. Уелтън ще липсва, но без всеки може. Идва оферта, продаваш го. Търсиш друг. Няма незаменими. Добрият треньор създава атмосфера и може да ги нареди. И най-големите звезди да имаш, не направиш ли това, няма как да стане".

Николай Костов

61-годишният Искренов назова и някои слаби страни на "сините":

"Онзи ден гледах контролата със Своге, както вече казах. Може би подценяват някои ситуации. Спомняме си какво се случи срещу Крумовград и червения картон... Срещу Своге също имаше подобни неща. Някои ще кажат, че това е контрола, но не е така. Ако не си концентриран, не само, че можеш да направиш грешка, но и можеш да се контузиш. Така се случи с Фабио Лима. Трябва да си мотивиран, дори и тук в студиото да играем мач".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Съдбоносна среща между босовете на Левски и "Palms Bet" - какво се е обсъждало?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички