Престижно: Левски с най-силните си 90 минути при равенство с Динамо (Киев)


Престижно: Левски с най-силните си 90 минути при равенство с Динамо (Киев)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7421 0

Този следобед столичният гранд Левски изигра един от най-добрите си мачове по време на подготовката в Турция, след като стигна до престижно равенство 1:1 срещу украинския гранд Динамо Киев - отбор, който само преди няколко дни прегази Лудогорец с 4:1 в контрола. 

В началото на втората част шампионът на Украйна пропусна няколко прекрасни положение, което позволи на Левски да изравни резултата в 75' чрез Димитър Костадинов. 

"Сините" оставиха отлични впечатления с играта си през пълните 90 минути на срещата, като изключение правят единствено минутите след подновяването на играта през второто полувреме. В нападение играчите на Станимир Стоилов демонстрираха добри идеи и добра кохезия, най-вече между Кръстев и Петков, но пък за пореден двубой разочароващи бяха завършващите подавания към наказателното поле. 

Проблем за Левски се оказа ранното напускане на Хосе Кордоба, който бе принудително заменен още в 3-ата минута (подробности за състоянието на Кордоба тук). Все пак Ван дер Каап и Сонко Сундерг оставиха добри впечатления, като гамбиецът записа дебют и пълните 90 минути. Макар и провел едва няколко тренировки с тима, той демонстрира отлични качества, като допусна само една по-сериозна грешка при опит за постепенно изнасяне на топката при висока преса на Динамо. 

Левски имаше всички шансове да спечели срещата, но "сините" ще трябва да продължат сериозно работата в атакуващ план, за да започнат да реализират положенията, които съумяват да изработят пред и в пеналтерията на опонента. 

Стартов състав на Левски: Пламен Андреев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба (Ван дер Каап - 1'), Сонко Сундберг, Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Филип Кръстев, Марин Петков, Уелтон, Билал Бари

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да изтече първата минута на срещата Левски можеше да открие резултата. Страхотна комбинация между Марин Петков и Филип Кръстев изведе на стрелкова позиция първия в наказателното поле, но юношата на клуба от воле прати топката над вратата. 

За съжаление, още в началото Хосе Кордоба получи травма и напусна още в първите 5 минути на срещата. Проблемите за защитника са се появили още по време на загрявката, като все пак се е опитал да играе редом до Сундберг. В крайна сметка обаче, голмайсторът на "сините" по време на подготовката трябваше да напусне рано-рано терена. 

В първите 20 минути на срещата отлично впечатление оставиха с играта си Марин Петков и Филип Кръстев - първият вършеше много работа в дефанзивен план, докато юношата на Славия тормозеше отбраната на киевчани с постоянни пробиви по дясното крило. В дефанзивен план "сините" стояха много стабилно, а Ван дер Каап се намеси при единствения случай, в който играчите на украинския гранд успяха да пуснат топка в наказателното поле. 

В 24' Левски отне топката дълбоко в половината на Динамо, като Бари отне топката и я подаде веднага на Уелтон, който стреля опасно, но Бущан успя да спаси. В случая бразилецът можеше да търси и подаване на границата на наказателното поле за Кръстев, който влизаше на скорост към пеналтерията. 

Само 4 минути по-късно Левски имаше най-добрата възможност за гол. След избита от защитата топка, Билал Бари пресира защитник на Динамо и му отне около централната линия, като това му позволи на скорост да нахлуе към наказателното поле. Нападателят обаче се засуети и остави да бъде застигнат, а вместо да стреля от границата на наказателното поле, той реши да финтира и подари топката на застигналите го защитници. 

След пропуските на Левски, Динамо (Киев) вкара още с първата си ситуация в мача. Украинците развиха прекрасна атака през центъра, като топката беше пусната по дясното крило в наказателното поле. Там Киджора пусна остро подаване за Буялски, който с удар в обратния ъгъл направи Андреев безпомощен - 0:1. 

След гола Левски заигра малко по-уверено в нападение и "сините" създадоха 2-3 добри положения с нахлувания към наказателното поле. Завършващото подаване обаче липсваше, като на няколко пъти нападателите се разминаваха с пасове пред и в малкия пеналт - 0:1 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част Динамо можеше да поведе с два гола разлика. "Синята" отбрана се пропука отново отдясно, като Циганков отне от Ван дер Каап и се понесе по дясното крило. Той нахлу в наказатленото поле и пусна отличен пас за Ванат, който беше сам срещу вратаря. Той обаче засече топката лошо и я прати в аут. 

Минута по-късно Андреев се намеси колебливо при удар от далечна дистанция, а в 48' Ван дер Каап загуби топката в наказателното поле, но от малък ъгъл играч на Динамо стреля в страничния стълб. 

Левски се отърси от първоначалния натиск на Динамо и на свой ред организира няколко дори нападения, като Кръстев получи два шанса да обстрелва вратата на съперника, но при първия беше неточен (от пряк свободен удар), а при втория стражът на украинския гранд се намеси отлично. 

В 75' от нищото "сините" успяха да изравнят. Димитър Костадинов, който току-що се беше появил на терена, се възползва отлично от грешка на съперника в средата на терена, овладя топката и се понесе към наказателното поле. В ситуация "трима срещу трима" крилото реши да действа сам, стреля, топката рикошира и в крайна сметка се озова във вратата. 

Само 3 минути по-късно Левски организира сходна атака. Топката отново беше отнета в половината на съперника, но този път по дясното крило. Марин Петков се понесе напред, смени посоката и нахлу към дъгата на наказателното поле. Вместо да подаде на един от двамата си свободни съотборници обаче, той стреля много слабо и право в ръцете на вратаря. 

В 79' Билал Бари демонстрира отлична индивидуална класа, като в трудна ситуация по дясното крило успя да промуши топката покрай няколко защитници поред и нахлу почти сам в наказателното поле. Застигнат от защитник той реши да комбинира с Костадинов, който веднага стреля, но бранител в бяло успя да подложи крак и да избие топката. При изпълнение на корнер в последствие Ван дер Каап се разписа, но преди това беше извършено нарушение от Цунами, който подаде топката на защитника на Левски. 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛЕВСКИ - ДИНАМО КИЕВ

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА:

Двубоят между Левски и Динамо Киев ще се състои на стадион Мардан, където украинците разгромиха шампиона на България Лудогорец с 4:1 преди няколко дни. "Сините" все още нямат победа в контрола, като записаха три равенства и една загуба.

В ложата на стадиона ще присъства и мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, а също така изпълнителният директор Иво Ивков и председателят на Управителния съвет на клуба Даниел Боримиров. Новото попълнение Сонко Сундберг дебютира за Левски, като Станимир Стоилов прави пет промени в състава си от предната контрола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички