Първа загуба, но каква: Лудогорец бе ошамарен от украинския шампион в Белек


Първа загуба, но каква: Лудогорец бе ошамарен от украинския шампион в Белек
Снимка: Lap.bg

4852 0

Лудогорец допусна тежка загуба в четвъртата си зимна контрола в Турция. Българският шампион отстъпи с 1:4 на Динамо (Киев). Това бе първото поражение на "орлите" по време на зимната подготовка след 2 равенства и 1 победа.

Разградчани губеха с 0:4 към 78-ата минута, след като във вратата им се бяха разписали Денис Гармаш от пресилена дузпа, Витиньо, Шапаренко и Шкурин. Дванадесет минути преди края на редовното време Кирил Десподов реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него в наказателното поле. В 16' Мануел Шоу от състава на българския тим получи втори жълт картон и напусна терена преждевременно.

Утре на Лудогорец му предстои пета проверка в Белек - срещу Динамо (Тбилиси). тя започва в 16,00 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец първи стигна до удар към вратата на съперника, като в 4' Каули отправи изстрел след комбинация с Янков, но Бушчан успя да се справи. И първият корнер за "орлите" в мача, изпълнен от Десподов, не доведе до опасност пред вратата на украинците.

Спорен момент беляза 15-ата минута на двубоя, когато заради нарушение на Мануел Шоу той получи жълт картон, а срещу отбора му бе отсъдена дузпа. Футболистът на "орлите" претендираше, че нарушението е направено извън наказателното поле, но без да бъде чут. От бялата точка Денис Гармаш реализира 11-метровия удар, след като подлъга Падт за ъгъла на изпълнение. Картонът бе втори за Шоу, който напусна терена доста преждевременно, а в игра влезе Алекс Сантана. 

В 19' Пластун изчисти опасна топка в близост до вратата на своя тим, а в ответната атака, бърза и със само 2-3 подавания, защитник на Динамо се справи с удара на Десподов.

В 19' Пластун изчисти опасна топка в близост до вратата на своя тим, а в ответната атака, бърза и със само 2-3 подавания, защитник на Динамо се справи с удара на Десподов. След инкасираното попадение българският тим в продължение на повече от четвърт час е по-активният тим в атака. Така в 36' се стигна до по-опасни действия пред вратата на украинците - Рик Джонатан отправи коварен изстрел, който след рикошет се отби в гредата. Шанс за Динамо и техният вратар Бушчан. 

В 38' грешка на Лудогорец доведе до втори гол във вратата им - оставеният непокрит в наказателното поле Витиньо се пребори да добута топката зад голлинията на съперника - 2:0. Няколко минути по-късно след чудесна контраатака Серджио Падт се намеси, спасявайки "орлите" от възможно трето попадение. Минута преди края на редовното време от първата част футболисти на двата отбора се счепкаха помежду си, което не бе изненада, предвид нервите в този мач. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с известно забавяне и с няколко промени в двата състава - Ихинио Марин замени Сотириу в българския тим, а звездата на Динамо Виктор Циганков влезе на мястото на Караваев. Динамо направи промяна и под рамката - Денис Бойко замени Георги Бушчан. Втората половина на двубоя започна повече от успешно за украинците, които в 48' направиха преднината си класическа. В ситуацията след неразбирателство в тима на Анте Шимунджа Боялски бе оставен непокрит в наказателното поле и отправи удар, но Падт отрази. Отбитата топката обаче отиде у Вивчаренко, който не сгреши - 3:0. 

В следващите минути "орлите" изпълниха свободен удар, при който Пластун успя да засече и стреля с глава, но в аут. В 59' припрян Десподов стреля над вратата от дистанция, а 9 минути по-късно - в 68', Марин успя да върне едно попадение във вратата на Динамо, но то бе отменено заради засада. 

В 75-ата минута българският шампион получи четвърти гол във вратата си след комбинация между Шапаренко и Шкурин, завършила с изстрел с левия крак на нападателя в десния ъгъл на Падт - 4:0. В 78' Десподов беше фаулиран в наказателното поле и съдията свири дузпа за "орлите". Зад топката застана потърпевшият, който заблуди Бойко и я прати в мрежата му за 1:4. 

Съставите:

Лудогорец: Падт, Пластун, Краничник, Пинас, Икоко, Шоу, Янков, Каули, Сотириу, Десподов, Рик

Динамо (Киев): Бушчан, Дубинчак, Сирота, Забарний, Тимчик, Сидорчук, Шепельов, Гармаш, Витиньо, Караваев, Вербич

ПРЕДИ МАЧА

В предишните си три двубоя в Турция футболистите на Анте Шимунджа записаха две равенства и една победа:

18.01. Лудогорец 1:1 Висла Краков

21.01. Лудогорец 3:3 Волфсбергер

27.01. Лудогорец 2:1 Висла Плоцк

*Любопитно е да се отбележи, че двата тима са се срещали 3 пъти до момента в приятелски сблъсъци и те винаги са завършвали при резултат 2:1 (2 победи за "орлите").

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички