Легендарният Емил Спасов начерта целта пред Левски и посочи кой е основният фаворит за титлата


Легендарният Емил Спасов начерта целта пред Левски и посочи кой е основният фаворит за титлата
Снимка: Lap.bg

3122 0

Бившият футболист на Левски Емил Спасов, който на вчерашния 2 февруари навърши 66 години, заяви в интервю пред "Novsport", че няма възможност да гледа контролите на "сините" в Турция, но вярва, че Наско Сираков и Станимир Стоилов ще върнат усмивките на "Герена":

"Нямам време сега да гледам контролите им в Турция. Те играят във време, в което съм зает и работя. Вярвам, че Левски отново ще е там, където му е мястото - на върха. Наско Сираков и Станимир Стоилов са хората, които ще върнат успехите в Левски. Двама са страхотен екип и това ще даде скоро резултатите за успехите на Левски. Проблемите в Левски са от финансово естество, не толкова от игрово. Зная, че с тези хора начело Левски няма да се предаде".

"Купата не бива да е самоцел за Левски, но да бъде основна задача, защото при нейното спечелване сините ще играят директно в европейските клубни турнири. С такова участие в Европа ще дойдат и свежи пари в клуба. В Левски имат и друга важна задача - да подредят къщичката си, да се стабилизират финансово и тогава ще дойдат и чисто футболните резултати", добави още той и след това отговори на въпрос кой ще бъде шампион на България през този сезон:

"Отборът на Лудогорец си остава основен фаворит за спечелването на поредната титла. В Разград къщичката им е отдавна подредена и това дава нужните резултати. Имат база, финансово са стабилни, трансферират играчи зад граница, участват в евротурнирите, откъдето имат приходи и нещата им се получават".

"В ЦСКА имат също амбиции за титлата. Те разполагат с не лош отбор и амбициозен треньор какъвто е Стойчо Младенов. Финансово са стабилни. В решаващите моменти и мачове обаче не стоят толкова добре и стабилно на терена и показват колебания. Затова и ще им е доста трудно да изместят Лудогорец от първото място", смята Емил Спасов, който в края на интервюто си посочи кога националният ни отбор ще се върне към успехите:

"Когато всички работим за развитието на българския футбол. Само с наши юноши едва ли ще стане, докато не минат години и не си ги създадем сами. В цял свят натурализират чужденци, които вдигат класата на всеки един отбор. Трябва да има мерки за развитието на школите, да се създадат бази, в които да работят образовани треньори, които да развиват футболисти".

*А какво каза Ноа Сонко Сундберг в първото си интервю като футболист на Левски - вижте в ТОЗИ материал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички