Николай Костов намекна дали ще продължи начело на Левски и посочи причините за провалите


Николай Костов намекна дали ще продължи начело на Левски и посочи причините за провалите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3451 0

Треньорът на Левски Николай Костов говори след минималния успех срещу Ботев във Враца в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Победата изкачи „сините“ на 4-то място във временното класиране.

Специалистът посочи, че физическата и психическата умора са причината за спада във формата и лошите резултати на отбора през последните два месеца. Костов обаче не каза категорично какво ще е бъдещето му.

МНЕНИЕТО НА КОСТОВ

"Решението беше да играем с трима централни защитници. То беше такова, защото винаги се представяме по-неубедително на такива терени. На този терен няма как, трябваше да бъдат максимално опростени действията ни. Затова се принудихме да играем вертикален футбол, нещо което не умеем добре. Мисля, че бяхме по-добрият отбор с изключение на последните няколко минути. Някои играчи се измориха и направихме принудителни смени. Успяхме да спрем стихийните атаки на съперника", започна изказването си Костов.

"Имахме много добра реакция след мача с Хебър. Аз не съм разговарял надълго и широко с играчите. Мисля, че имаше положителна промяна в този мач.", продължи той.

"През последните 2 месеца се промени това, че отборът отслабна малко физически, тъй като получихме малко изтощение. Имахме много добри първи 3-4 месеца. Бяхме вдъхновени от публиката, мачовете, които изиграхме. Бяхме пределно мобилизирани, печелихме мачове в последните минути. За разлика от последните 1-2 месеца, когато започнахме да губим в последните минути. Отдавам го на умората и напрежението, което се натрупа", обяви специалистът.

"Предстоят разговори. Разговаряме постоянно с ръководството. Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация, не мислете, че е лесно. Знам, че сме атакувани постоянно, но такава е ситуацията в момента. Нека спрем дотук. Да пожелаем весели празници на всички наши почитатели, на всички левскари.", сподели той.

ГОТОВ ЛИ Е ДА ПРОДЪЛЖИ

"Аз съм готов да продължа. Още с идването знам как бях приет - първата седмица, втората седмица. В последните месеци, за съжаление, малко поиздъхна отборът и слабите резлутати донесоха малко напрежение на нашите играчи, тъй като имаме млад отбор", завърши Костов, отговаряйки на въпрос дали е готов да продължи работата си.

А ето какво обяви героят за „сините“ от мача във Враца.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички