Легенда на Левски: Без да искам вкарах гол: Изритах топката напред, а тя взе, че влезе, паметен мач за мен


Легенда на Левски: Без да искам вкарах гол: Изритах топката напред, а тя взе, че влезе, паметен мач за мен
Снимка: Levski.bg

1405 0

Носителят на пет титли на България, както и на четири купи на страната с Левски - Красимир Коев, даде любопитно интервю. В него разказа и за първите си стъпки в "синия" клуб, като се сети за паметен за него момент.

Той касае първия му двубой в мъжкия футбол за Левски, който е бил срещу Спартак Плевен на "Раковски". Коев сподели за реализирано попадение на сметката му, което обаче е било съвсем случайно - в стремежа "сините" да не допуснат гол.

"Ако не се лъжа срещу Спартак (Плевен). Играхме още горе на „Раковски“, когато все още съществуваше този терен и тогава по една случайност, без да искам вкарах и един гол. Понеже съм защитник и гледам да не ни вкарат и ритнах топката нанякъде, а тя взе, че влезе. Това беше първият ми мач, който бе паметен за мен" - сподели той пред "Тема спорт".

Освен това бе запитан за съперничеството с ЦСКА, за което призна, че още от юноши има спортна злоба срещу "армейците". Така изобщо не е бил необходим друг стимул за победа в дербитата с "червените".

"По-скоро напрежението, стягането, самонавиването (бел. ред. с това се отличават дербитата между двата тима преди и сега). Израснал си в този клуб, събличал си се под портретите на Гунди и Котков, носиш в себе си спортната злоба срещу ЦСКА още от юноша – тези неща ни стимулираха за победа. Ние си го имахме още от малки" - каза още Коев.

Междувременно Левски си спомни с поклон за непрежалимия Никола Котков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички