Дебютен гол на Дарлан вкара Левски в топ 4, но радостта бе убита заради три свидни жертви (ВИДЕО)


Дебютен гол на Дарлан вкара Левски в топ 4, но радостта бе убита заради три свидни жертви (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

16196 0

Левски успя да победи Ботев Враца с минималното 1:0 като гост на стадион "Христо Ботев" в последния кръг (20) от есенния дял на Първа лига. Победното попадение бе вкарано от Дарлан, но в "синия" лагер нямаше много място за радост, тъй като отборът даде три свидни жертви на терена.

Единствения гол на Дарлан, който бе и негов първи със синята фланелка падна в 32-ата минута, когато той се възползва от грешка в изнасянето на топката на Ботев Враца. "Сините" показаха доста по-добро лице след поражението за Купата с 1:2 от Хебър, но отново не бяха много ефикасни в предни позиции.

Освен това, на Николай Костов му се наложи да извади Рикардиньо и Кристиан Димитров през втората част, тъй като те получиха контузии. На техните места се появиха съответно Преслав Бачев и Цунами. Друг бразилец в "синия" състав - Уелтън, пък си изкара жълт картон, който бе негов пети през кампанията, а това означава, че той няма да играе срещу Пирин Благоевград, когато започне вторият полусезон от Първа лига.

Това бе 69 мач между двата тима. Левски постигна 44 успех в съперничеството, като има още 16 равенства и 9 победи за Ботев Враца.

"Сините" влязоха в топ 4 временно и вече са с актив от 35 точки, колкото има и Локомотив Пловдив, но той е с мач по-малко. Ботев Враца пък продължава да копае дъното на 15-ото място с едва 13 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна равностойно, като Левски взе инициативата след петата минута и започна да контролира играта на стадион "Христо Ботев". В деветата минута Роналдо уплаши "сините", след като се строполи на земята, но стана ясно, че няма сериозен проблем в областта на дясната му ръка. Минута по-късно Марин Петков проби на фланга и подаде на Рикардиньо в наказателното поле, но пасът бе пресечен. Напрежението около вратата на домакините продължи, но "сините" така и не успяваха да пробият отбраната на врачани.

В 23-ата минута Георгиев центира в наказателното поле, а там Генов бе оставен непокрит. Той нанесе силен удар с глава, но Пламен Андреев показа страхотен рефлекс и спаси сигурен гол в своята врата. Минута по-късно Ботев направи още една добра атака, която завърши с удар на Браян Мендоса, но защитник в жълто успя да блокира топката.

Резултатът бе открит в 32-ата минута с първия по-сериозен шанс за гостите. Стигна се до фрапантна грешка в защитата на домакините, от която се възползва Дарлан. Бразилецът отне кълбото и отбеляза дебютния си гол за Левски. Последното по-интересно положение до почивката бе в 38', когато Марин Петков си пробва късмета от пряк свободен удар, но не намери целта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 50-ата минута се откри перфектната ситуация пред Рикардиньо. Бразилецът бе изведен сам срещу Бариос и реши да го прехвърля. "Синята" деветка обаче не уцели вратата, а впоследствие стана ясно, че е бил в положение на засада. В 57-ата минута Марин Петков влезе опасно в наказателното поле, стреля от малък ъгъл, но топката отиде право във Федерико Бариос.

В 61-ата минута Рикардиньо бе повален и се изправи много трудно. От медицинския щаб на Левски прецениха, че той не може да продължи и Николай Костов направи смяна. На терена се появи Преслав Бачев.Врачани направиха добра атака в 73-ата минута. Марко Мажуга влезе в наказателното поле, опита пас, получи се рикошет в крак на бранител на Левски, но топката излезе в аут.

В 78-ата минута се стигна до втора принудителна смяна за Левски. Кристиан Димитров получи травма и не успя да продължи мача. На негово място се появи Цунами. В 83' "синият" капитан Андриан Краев опита далечен удар, но не бе близо до целта.

Ботев пропусна златна възможност да изравняване на резултата в заключителните минути. Стефан Велев центрира, Даниел Генов с глава продължи топката, а Луга Жуниор не успя да стигне до нея на метър пред голлинията.

СЪСТАВИ

Ботев Враца: Бариос, Генов, Георгиев, Мажуга, Барбоса, Христов, Траоре, Мендоса, Кунде, Киконда, Велев

Левски: Андреев, Ван дер Каап, Кордоба, Димитров, Петков, Краев, Дарлан, Чандъров, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо

ПРЕДИ МАЧА

Както вече стана въпрос Левски бе отстранен от Хебър Пазарджик на 1/8-финалите за Купата на България. "Синия" клуб бе победен с 1:2 като гост по изключително драматичен начин с удар в заключителните минути на мача от състава на Любослав Пенев.

В последни си мач пък Ботев Враца бе разгромен с 0:5 от Лудогорец в гостуването си на "Хювефарма Арена" и бързо изтри от съзнанието на своите фенове мощната победа с 2:0 над Локомотив Пловдив, която постигна в кръг №18.

Първата среща между Левски и Ботев Враца на 13 август завърши с успех за "сините" по много драматичен начин, тъй като единственото попадение падна в заключителните минути и бе дело на младия Преслав Бачев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички