Левски - ЦСКА: Снежен ад, много битка, червени картони и поделени точки


Левски - ЦСКА: Снежен ад, много битка, червени картони и поделени точки
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

31137 0

В ужасно тежко дерби, белязано от снежен ад на "Васил Левски",  футболистите на Левски и ЦСКА поделиха точките в дългоочакваното столично дерби след 0:0 в мач с много битка, борба, груби нарушения и два червени картона. 

Първото полувреме беше белязано от спиране в играта за почистване на линиите на терена, а футболът отстъпи пред битката и комичните изпълнения на ужасно тежкия терен на стадион "Васил Левски". Все пак ситуации имаше и пред двете врати, а в 20' ЦСКА имаше претенции за дузпа за нарушение на Кордоба (ситуацията за дузпа вижте тук). Такава не беше отсъдена. 

През втората част теренът беше далеч по-добър за игра, а двата отбора зарадваха феновете с по-добри изпълнения. Георги Йомов се отчете с невероятен пропуск за старт на частта, докато в 60' Цунами си изкара глупав втори жълт картон за грубо нарушение край тъчлинията. Първият му картон беше също толкова нелеп - за два поредни спора със съдията за отсъждания в ущърб на Левски. 

Това "вдъхнови" ЦСКА, като "червените" имаха 3 отлични шанса до края на мача, но опропастиха и трите. Левски също имаше един шанс за гол - Кордоба стреля с глава при статично положение, но Бусато направи прекрасно спасяване и запази нулевото равенство.

В края на мача и Брадли Мазику получи червен картон след ужасно грубо нарушение срещу Уелтън, влизайки му остро с бутоните в ахилеса на левия крак. Първоначално съдията му показа жълт картон, но след справка със системата VAR левият бранител беше изгонен от игра. До края на срещата не се стигна до положения, които да нарушат нулевото равенство в мача. 

ГАЛЕРИЯ: СНЕЖНЕН АД БЕЛЯЗА ДЕРБИТО ЛЕВСКИ - ЦСКА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди началото на мача двата отбора излязоха с фланелки "Stop War" с ясно послание за конфликта Русия - Украйна и инвазията на Путин в най-голямата европейска държава. 

Левски влезе по-добре в срещата, която започна под обилен снеговалеж. Стигна се до няколко опасни центрирания отляво в наказателното поле, които застрашиха защитата на ЦСКА, а в 8' се стигна до първата по-сериозна опасност в мача. 

Матай блокира Бари точно на границата на наказателното поле, но топката попадна у Филип Кръстев, който веднага стреля, но право в обсега на Бусато. Съдията след това отсъди спорно нарушение за намесата срещу Бари - пряк свободен удар за Левски. Кръстев пробва късмета си, но топката срещна главата на играч в стената на ЦСКА. 

ГАЛЕРИЯ: СНЕЖНЕН АД БЕЛЯЗА ДЕРБИТО ЛЕВСКИ - ЦСКА

След тази ситуация в 12' временно мачът беше спрян за очертаване на терена и почистване на натрупалия се сняг. След 2-3 минути съдията прибра футболистите в съблекалните! 

След 10-ина минути прекратяване на срещата, битката на терена беше подновена с удар от вратата на Бусато. 

Към тежкият терен като че ли ЦСКА се ориентира по-добре, а в 20' Турицов беше изведен от Йомов в наказателното поле. Той овладя, макар и случайно, с гръб и успя да стреля, но Михайлов спаси. Имаше и контакт между Кордоба и Турицов, дошъл след изстрела от страна на десния бек на ЦСКА. 

Продължиха силните действия на "червените", като няколко минути след ситуацията с Турицов Мухар получи удобна топката от Кайседо на границата на наказателното поле, стреля, но Михайлов спаси. 

При статично положение в 37' Левски също получи половинчат шанс да отбележи гол, след като Бусато изпусна топката, но Сонко Сундберг стреля неточно. В края на полувремето Кайседо беше изведен сам срещу Михайлов, но Кордоба успя да го настигне и блокира отлично, предотвратявайки удар от страна на нападателя - това беше и последната ситуация за първата част. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Страхотно беше началото за ЦСКА на второто полувреме и в 50' Йомов получи най-добрия шанс да отбележи гол в мача. Мухар изведе крилото отлично между Кордоба и Цунами, като националът стреля, останал един срещу един с Михайлов, но топката премина покрай вратата. 

В 54' пък ситуацията за Левски стана много по-тежка, след като Цунами беше изгонен от игра! При пробив на Турицов отдясно Цунами се опита да изрита топката, но вместо това удари по крака защитника на Левски и си заслужи втори жълт картон в мача, като нарушението, макар и далеч от опасна зона на терена, беше доста грубо

Първият картон, който Цунами си изкара, беше през първото полувреме, когато на два пъти протестира решения на съдията, като при втория път, макар и в правото си да търси корнер, бразилецът получи картон. 

Логично, ЦСКА започна да пресира по-дълбоко своя опонент и да реди атака след атака. Станимир Стоилов обаче реагира светкавично и пусна в игра Ван дер Камп, за да заздрави защитата, премествайки Кордоба на левия бек. 

В 67' Левски използва силното оръжие на съперника, за да създаде първото си положение през втората част. При центриране от пряк свободен удар Кръстев насочи прекрасно подаване към далечната греда, където Кордоба изпревари прекия си пазач и стреля с глава, но Бусато успя да реагира и да избие - златен шанс за "сините". 

В 75' ЦСКА получи най-добрият си шанс за гол. При корнер за Левски защитата на ЦСКА не просто се справи с опасността, но се стигна и до много опасна контраатака, при която Вилдсхут беше изведен сам срещу Николай Михайлов. Капитанът на "сините" обаче блесна с прекрасна изява и защити вратата си при слабия завършващ удар на резервата на ЦСКА. 8 минути преди края на срещата пък Йомов получи отлична топката в наказателното поле от Вилдсхуст, но прати топката в аут. 

В 90' Мазику направи циничен фаул срещу Уелтън. Защитникът спъна много грубо играча на Левски, засичайки в ахилеса своя опонент с бутоните отзад, без никакво намерение да играе с топката. След справка с VAR, защитникът, който получи първоначално жълт картон, беше изгонен директно с червен картон. 

ГАЛЕРИЯ: СНЕЖНЕН АД БЕЛЯЗА ДЕРБИТО ЛЕВСКИ - ЦСКА

Стартови състави:

Левски: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Георги Миланов, Филип Кръстев, Димитър Костадинов, Уелтън, Билал Бари

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Мено Кох, Брадли Мазику, Жеферсон, Амос Юга, Греъм Кери, Карло Мухар, Георги Йомов, Жорди Кайседо

КОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ ИЗЛЪЧИ ТОЗИ ДВУБОЙ?

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" са на пето място във временното класиране с актив от 32 точки, докато "червените" са втори с 47 - четири по-малко от лидера Лудогорец. И двата тима се намират в добра форма и са записали три поредни победи във всички турнири:

Левски се справи с Локомотив Пловдив (2:1), ЦСКА 1948 (2:0) и Септември София (2:0), докато ЦСКА надви последователно Славия (3:2), Ботев Враца (4:0) и Локомотив Пловдив (2:0).

Първият мач между тези два отбора от есенния дял на Първа лига се състоя на 26 септември и завърши с победа за "армейците" 2:1, дошла след обрат.

Главен съдия на днешния сблъсък ще бъде Валентин Железов, а букмейкърите дават леко предимство за състава на Стойчо Младенов:

Левски - 3.20, равенство - 3.30, ЦСКА - 2.30

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Кой е по-скъпият състав?

Какво каза Станимир Стоилов преди мача?

Как се подготви ЦСКА за Големия сблъсък?

Гласът на цифрите: Мъри срещу Стойчо, Мъри срещу ЦСКА, Стойчо срещу Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички