Гласът на цифрите: Мъри срещу Стойчо, Мъри срещу ЦСКА и Стойчо срещу Левски


Гласът на цифрите: Мъри срещу Стойчо, Мъри срещу ЦСКА и Стойчо срещу Левски
Снимка: Lap.bg

4593 0

В ранния днешен следобед Левски посреща ЦСКА в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. Този сблъсък до голяма степен ще бъде решен от треньорския дуел между Станимир Стоилов и Стойчо Младенов - двама успешни български треньори, доказани, познати и извън граница.

Оказва се, че двамата наставници са си добре известни и на терена. Стоилов е съперникът, срещу когото Младенов най-често се е изправял край тъчлинията - цели 11 пъти. Това включва и престоя им в Казахстан, както и другите български клубове, в които са работили. Мъри е водил у нас и Литекс и Ботев (Пловдив). Стойчо има няколко мача начело на ловчанлии. Младенов обаче не е най-честият противник за треньора на "сините", а едва втори.

Равносметката от този треньорски сблъсък е 2 победи за треньора на ЦСКА, 6 за Стоилов и 3 равенства. Средно специалистът от Плоски печели 0,82 точки срещу по-младия си колега. И тук идва най-интересното: Като наставници на двата столични гранда Мъри и Стойчо са се срещали досега само веднъж! Всички Вие помните кога - на 26 септември 2021 година, когато "червените" надвиха с 2:1. Другата победа на Младенов над отбор на Стоилов е успехът на ЦСКА над Ботев (Пд) с 2:0 на 10 април 2014 г.

Четири от успехите на настоящия треньор на Левски над Стойчо Младенов са начело на Астана, една е с Ботев (Пд) над "червените" и другата е с Левски над Литекс.

И въпреки че наставникът от Хасково може да се похвали с отлична статистика срещу Младенов, той няма никак добра статистика срещу гранда от "Българска армия". Стоилов е играл общо 18 пъти срещу "червените" и е печелил само 6 пъти. Загубите му са осем, равенствата са 4. Средно срещу "червените" Мъри печели по 1,22 точки на мач. Всъщност, такъв голям брой поражения наставникът на "сините" няма срещу друг клуб, където и да е работил. Може да се каже, че ЦСКА е неговата "черна котка" досега.

Младенов пък със сигурност обича да се изправя срещу "сините". Той е играл срещу тях 14 пъти и е постигнал 9 победи. Загубите му са само две, а 3 пъти е завършвал наравно срещу този съперник.

Интересно е да се отбележи и каква е статистиката на двамата треньори в българското първенство. Стоилов има 203 мача, 134 победи и 30 загуби и е спечелил 441 точки. Средно в Първа лига той печели по 2,17 точки на мач. Младенов е провел 161 мача в родния шампионат, в които е постигнал 111 победи, а пораженията му са 20. Спечелил е 363 точки, като средно на мач завоюва по 2,25 точки.

Това беше статистиката. Но не тя играе на терена. Треньорите излизат с нови идеи, нов опит, различни играчи и с различна степен на напрежение върху тях. Затова забравете статистиката и следете играта. Мачът започва в 14,00 часа и можете да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички