Над 2 пъти разлика: Колко струват съставите на Левски и ЦСКА и кои са най-скъпите играчи?


Над 2 пъти разлика: Колко струват съставите на Левски и ЦСКА и кои са най-скъпите играчи?
Снимка: Cska.bg

5256 0

Дойде време за първото голямо софийско дерби за 2022-ра година, което противопоставя "сини" и "червени". Левски приема ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" в неделя, 6-и февруари, от 14:00 часа.

Предвид факта, че за поредна година ЦСКА е тимът, който оспорва хегемонията на Лудогорец, както и че неотдавна Левски бе в много тежка финансова ситуация, едва ли е изненада за някого, че справка в transfermarkt от екипа на SportLive.bg показва, че "армейците" имат над два пъти по-скъп състав от този на съперника си.

Преди да разгледаме по-детайлно този аспект от съперничеството между столичните грандове, трябва да отбележим, че често формата няма толкова ключово значение за тези сблъсъци, като съответно това важи с още по-голяма сила за цената на играчите, тъй като не тя играе на терена.

Селекцията на Станимир Стоилов е оценена на 7,26 милиона евро от специализирания сайт transfermarkt. Най-скъпият футболист на "сините" е атакуващият полузащитник Георги Миланов - 1,10 милиона евро, следван от друг халф - Радослав Цонев - 700 хиляди евро.

Топ 5 при Левски допълват крайният бранител Драган Михайлович (650 хиляди евро), левият краен защитник Иван Горанов (600 хиляди евро) и трима футболисти, които си поделят петото място с цена от по 500 хиляди евро - крилото Марин Петков, халфът Филип Кръстев и бранителят Ноа Сонко Сундберг.

Селекцията на Станимир Стоилов е оценена над два пъти по-скъпо в сравнение с тази на "сините" - на 15,34 милиона евро. При "червените" цели трима футболисти са оценени поравно на първото място. Става въпрос за нападателя Жорди Кайседо (лидер по голове в Първа лига, наравно с Пиерос Сотириу), капитана Юрген Матей и един от най-стабилните играчи от години насам за "армейците" - Брадли Мазику. Всички те са оценени на 1,50 милиона евро.

Има още трима играчи на ЦСКА, които струват поне 1 милион евро. Вратарят Густаво Бусато - 1,10 милиона евро, както и двойката титулярни дефанзивни полузащитници Амос Юга и Жеферсон - точно по 1 милион евро всеки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички