Станимир Стоилов: Като мач №1, трябваше да свири и съдия №1, но така са преценили


Станимир Стоилов: Като мач №1, трябваше да свири и съдия №1, но така са преценили
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1745 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито с ЦСКА. Според Стоилов е време "сините" да обърнат развоя на тези сблъсъци, след като отборът от стадион "Георги Аспарухов" няма победа срещу вечния съперник повече от три години.

“Всички играчи са здрави, нямаме проблеми, можем да разчитам на всички футболисти. Мисля, че още през есента не изпитвахме страх към противника, а готвихме нашата аи игра. Левски трябва да играе горд футбол, левскарски футбол. В тези мачове няма фаворити, но за нас е важно да видим до какво ниво сме стигнали. Дано футболистите оставят душа и сърце, за да зарадваме феновете.

“В другият лагер малко ме вълнува дали има напрежение или не. Важното е при нас да има напрежение и амбиция. Няма как да си част от Левски и да няма напрежение. Мен ме интересува Левски да победи утре, без значение кой в какво състояние е. Винаги е важно да победиш ЦСКА. С оглед на позицията ни в класирането, не са чак толкова важни самите три точки. 

Имам състав в главата си, не е от 11 човека, а цялата група, защото не се знае кога ще трябва да влиза да помага. Мисля, че теренът ще е на ниво, мисля, че и отоплението ще бъде пуснато. Нашето желание бе такова, за да може игрището да бъде на ниво”.

“ЦСКА има нашето футболно уважение, но няма страх или респект на терена. Нямам никакви претенции към съдии. Те имат уважението ни, те са там да си свършат работата. Може би като мач номер 1, трябваше да свири и съдия номер 1, но така са преценили”. 

“За мен е ясно, че феновете ще са на стадиона и ще ни подкрепят. За мен е важно да отговорим на тяхното ниво. Това, че ще сме повече от съперника не е ново за мен. Надявам се, че имаме достатъчно опитни и умни футболисти, но това трябва да се види на терена и да покажем потенциала си.

Имаме отлични човешки отношения със Стойчо Младенов, не сме се чували известно време, но съперничеството на терена ще голямо. Извън него отношението ни ще остане отлично.

Ние сме Левски и винаги трябва да играем в стила на Левски. Нямам сантименти към никого и няма значение дали някой е дебютант или не. Време е да обърнем посоката на дерби мачовете. Нормално е да имаме някакви притеснения, тъй като тръгваме от кота 0 едва ли не. Ние ще играем за победа, а дали ще решаваме титлата, не ни вълнува чак толкова.

Мисля, че изравнихме игровото си поведение с повечето отбори, остава да достигнем двата лидера. Сега е моментът да покажем, че можем да се борим с първата двойка.

Моето желание да държим искрата Левски все така запалена. Това става с победи. Независимо от всички неща правим да спасим клуба, то най-видимо е това, което става на терена. Не става дума за победа или загуба, а за чест, достойнство и борба.”, завърши Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички