Левски - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме дербито от заключителния ден в Първа лига?


Левски - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме дербито от заключителния ден в Първа лига?
Снимка: БГНЕС

7609 0

Вижте още:

Дербито Левски - ЦСКА е сред двубоите, които затварят сезон 2022/23 в Първа лига. Срещата е на Националния стадион "Васил Левски" от 18:45 часа. По същото време ще се изиграят и срещите Черно море - Лудогорец и ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив.

Днешната среща между "сини" и "червени" е с голям залог, особено за тима на Саша Илич. Той все още има шанс да стане шампион, но за целта трябва да вземе трите точки и да се надява Лудогорец да не побеждава. Левски пък ще чака чудо, за да се класира за третото място, което гарантира директно класиране в Европа. Освен победа на състава на Елин Топузаков, ще трябва да чакат и загуба на ЦСКА 1948 срещу пловдивчани. Срещата Левски - ЦСКА ще може да следите НА ЖИВО В Sportlive.bg.

Очакванията са да има сериозна подкрепа от трибуните, като справка показва, че феновете на "сините" са изкупили над 13 600 билета, докато "червените" над 7 500. Сектор А още вчера бе изцяло разпродаден.

ЦСКА в търсене на първи успех през сезона

ЦСКА записа загуба и равенство в двата си мача с Левски през сезона, като не успя да вкара гол във вратата на "сините". Сега "червените" ще бъдат без някои ключови играчи - капитанът Юрген Матей е аут с тежка контузия, получена през уикенда, Брадли де Нойер и Брайън Морено са с дългосрочни травми, а Мено Кох е наказан.

Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са под въпрос, след като получиха разтежения в последния мач срещу ЦСКА 1948. От своя страна треньорът на Левски Елин Топузаков даде почивка на част от основните си футболисти в двубоя с Лудогорец в събота и сега ще заложи на всичко най-добро в битката за третото място.

"ЦСКА е доста добър отбор, неслучайно и претендент за титлата. Без значение дали имат контузени или наказани футболисти, сигурен съм, че ще ги заместят с достойни заместници и че ще изглеждат както подобава на отбор като ЦСКА. Ще опитаме да играем нашата игра и да бъдем по-атакуващи и да спечелим мача", заяви Елин Топузаков на пресконференцията преди двубоя. От щаба на ЦСКА пък запазиха мълчание, както бе и в предишните двубои. Срещата между двата тима ще се предава пряко по Диема Спорт.

Вижте още:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички