В кои случаи Лудогорец ще стане шампион за 12-ти пореден път?


В кои случаи Лудогорец ще стане шампион за 12-ти пореден път?
Снимка: БГНЕС

3289 0

11-кратният шампион на България Лудогорец тази година срещна огромни затруднения в Първа лига за първото място. В последните години разградчани почти не са срещали отпор за шампионската титла, а през настоящия сезон до последния кръг няма да е ясно кой ще вдигне трофея.

Отборът на Ивайло Петев води ожесточена битка с ЦСКА през целия сезон, като дори дълго време "червените" бяха лидери. Дори и зимуваха на върха. След миналия кръг разградчани успяха да се настанят на първата позиция след победата им срещу Левски, както и след равенството на "червените" срещу ЦСКА 1948 на "Армията". 

Задачата пред Лудогорец няма да е никак лесна

В последния кръг за сезона, на 7 юни, Лудогорец гостува на Черно море. "Орлите" отстраниха "моряците" на полуфиналите за Купата на България, а в крайна сметка победи и ЦСКА 1948 на финала, за да вдигне трофея. Със сигурност обаче предстоящият двубой се очаква да е тежък за тима.

Лудогорец постигна две победи през сезона в Първа лига срещу варненци, но те не дойдоха особено лесно. И двата успеха бяха с 3:2. В последния им двубой на 12 май разградчани на два пъти изоставаха в резултата, но хеттрик на Кирил Десподов донесе важните три точки за тима в Разград.

В първия двубой за сезона от 8-ия кръг ситуацията бе по-различна. "Зелените" бяха тези, които диктуваха играта и в резултата, като до 66' водеха с 3:1. Сердюк в 75' тогава оформи крайното 3:2. Текпетей, Тисера и Десподов пък бяха голмайсторите за отбора.

Сега, възпитаниците на Петев имат 1 точка преднина пред ЦСКА. При победа е ясно, че няма никакво значение как ще завършат "червените", които играят срещу Левски. Това означава, че със сигурност "орлите" ще опитат от рано да решат мача си.

При равен или загуба във Варна, както и победа на ЦСКА в дербито, то "армейците" ще се окичат със златните медали. Ако отборът на Саша Илич завърши при равен резултат, а Лудогорец загуби, то отново "зелените" ще ликуват. А причината са директните сблъсъци, където имат предимство. Обобщено: Лудогорец може да изпусне титлата, ако загуби или завърши наравно с Черно море, а ЦСКА победи Левски. 48 часа преди двубоя между Лудоогрец и Черно море Sportlive.bg разбра, че капитанът на "моряците" Даниел Димов е под сериозна въпросителна и може да не вземе участие в двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички