Какво трябва да се случи, за да изпусне ЦСКА 1948 третото място в Първа лига?


Какво трябва да се случи, за да изпусне ЦСКА 1948 третото място в Първа лига?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5222 0

7 юни ще е от изключителна важност за Първа лига и всички, които следят родния шампионат. Едно е сигурно, че отдавна феновете не са се радвали на толкова голяма интрига и то на няколко фронта по класирането.

Преди последния кръг все още не е ясно кой ще е шампион на България. Лудогорец или ЦСКА? Към момента разградчани водят с 1 точка пред "червените" и двата варианта са възможни.

Битката за Европа

Не е ясно и кой ще се класира директно за Европа чрез третото място и кой ще е четвърти, за да играе бараж срещу седмия в класирането. Тук битката е между Левски и ЦСКА 1948. Припомняме, че четвъртото място стана ключово в шампионата, след като Лудогорец спечели Купата на България и "освободи" още едно място в класирането.

ЦСКА 1948 има предимство пред Левски с 2 точки и само при един сценарий ще изпусне третото място. Това ще се случи, ако "червените" загубят като домакин от Локомотив Пловдив в последния кръг, а Левски успее да победи ЦСКА на Националния стадион. В предните два двубоя от сезона столичният тим постигна успехи. Първо в Пловдив с 1:3 и у дома с 1:0.

Ако се стигне до равенство в Бистрица - то също ще устройва отбора на Атанас Рибарски. Тогава с Левски ще имат равен брой точки, но при определяне на крайното класиране се взимат под внимание резултатите от директните сблъсъци през редовния сезон. В тях "червените" се представиха по-добре, като спечелиха с 1:0 в първия кръг и стигнаха до 0:0 на "Герена" в 16-ия.

На 14 май в мач от плейофите вече двата тима завършиха 2:2 и отново не излъчиха победител. Дори и да се смяташе този двубой, отново предимството щеше да е за ЦСКА 1948. Баражът за Европа ще се изиграе в неделя, 11 юни, от 19 часа.

Вижте още:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички