Настъпи денят "Х" за Лудогорец и ЦСКА: Кой ще празнува и кой ще потъне в сълзи след последния кръг в Първа лига?


Настъпи денят "Х" за Лудогорец и ЦСКА: Кой ще празнува и кой ще потъне в сълзи след последния кръг в Първа лига?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2746 0

Днес, 7 юни, ще паднат всички въпросителни около класирането в Първа лига. Най-голямата е кой ще бъде шампион на България - Лудогорец или ЦСКА. В момента разградчани имат предимство от една точка пред "червените", като всякакви изненади са възможни в последния кръг от шампионата.

От 18:45 часа лидерът в класирането Лудогорец гостува на Черно море във Варна, а по същото време на Националния стадион в София сили ще премерят Левски и ЦСКА. Победа на "орлите" на "Тича" ще означава 12-та поредна титла за тях, независимо от резултата на ЦСКА. От своя страна "червените" се нуждаят от задължителна победа срещу Левски. Ако играчите на Саша Илич спечелят, ще се надяват на грешна стъпка от страна на конкурента си.

Кой ще излезе най-големият печеливш в Първа лига?

Задачата пред ЦСКА обаче няма да е никак лесна, тъй като от началото на сезона нямат победа срещу "сините". През есента загуби с 2:0, а към края на редовния сезон завършиха при 0:0. Освен това мачът за възпитаниците на Елин Топузаков не е без значение. Те ще търсят задължителна победа и ще се надяват ЦСКА 1948 да загуби срещу Локомотив Пловдив, за да се класират директно за Европа без бараж.

Отборът на Ивайло Петев пък го чака тежко гостуване във Варна.  Наставникът няма да може да разчита на голмайстора на разградчани Игор Тиаго, който си изкара жълт картон по нелеп начин срещу Левски в предишния кръг, след като си свали фланелката след отбелязването на победния гол за крайното 3:2. За Черно море под въпрос е Даниел Димов, както Илиан Илиев събщи за Sportlive.bg.

В третия мач за деня ЦСКА 1948 има нужда от точка срещу Локомотив Пловдив в Бистрица, за да си осигури третото място и дебютно участие в евротурнирите. "Смърфовете" ще защитават своята чест, а с точка или три имат шанс да изместят Черно море от петата позиция в крайното класиране.

Вижте още:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички