Кой е Ясен Тодоров - събеседникът на Наско Сираков и Тити Папазов?


Кой е Ясен Тодоров - събеседникът на Наско Сираков и Тити Папазов?

6962 0

През последните седмици всички левскари затаиха дъх с надежда за положително развитие около казуса с акциите на Левски и бъдещия собственик на клуба. Първият представител на "синята" общност, който обяви, че иска акциите, бе Константин Папазов. След него готовност да приеме акциите обяви и клубната легенда Наско Сираков. И докато доскорошният финансов благодетел на Левски Васил Божков пусна анкета за избор на нов собственик, Сираков и Папазов бяха заснети да разговарят в компанията на любопитна публична личност - Ясен Тодоров.

Кой е Ясен Тодоров?

Ясен Тодоров е следовател в Националната следствена служба (НСлС), бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш председател на Етичната комисия на ВСС. Той е известен като върл защитник на управляващите, докато работеше във ВСС, като се смята, че е приближен до премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тодоров беше една от основните фигури в големия SMS скандал с предишния де факто председател на ВСС Димитър Узунов. Скандалът избухна след като ВСС си направи оглушки и не разследва аферата "Яневагейт". Узунов влезе в медийния фокус, защото излезе информация, че докладва на Бойко Борисов какво става във ВСС, а презумпцията е, че ВСС е независим от изпълнителната власт орган. А как Тодоров се появи в скандала - припомнете си ТУК!

Преди 4 години уволнената вече дисциплинарно от съдебната система съдия Румяна Ченалова, част от "Яневагейт", загатна за връзката на Тодоров с Пеевски - подробности ТУК!

Защо Тодоров се среща със Сираков и Папазов?

Ясен Тодоров е известен футболен запалянко. Имаше информации, че магистратът членува в сдружението "Сини сърца", но от организацията излязоха със съобщение, че той никога не е членувал при тях. Мястото на срещата между Тодоров, Сираков и Папазов - бензиностанция в близост до Националното следствие - може да се обясни с това, че е удобна за местоработата на Тодоров. Каква обаче е причината за срещата - само можем да гадаем.

Основната хипотеза е, че тримата са разговаряли за бъдещето на Левски и следващия мажоритарен собственик на клуба. През миналата седмица в ефира на bTV Наско Сираков нарече Борисов "най-добре приетият политик в Европа", но подчерта, че "трябва да си прехапя езика", за да иска пари от премиера за Левски. 

През тази седмица пък в сметките на Левски постъпи дарение в размер на 500 000 лева от фирмата "Интръст", която е еднолична собственост на Делян Пеевски. Дарението разцепи "синята" общност. Вторият най-голям акционер в Левски - Тръст "Синя България", обяви дарението за "неприемливо", а Пеевски - за "спорна политическа фигура". Тити Папазов, заедно с шефа на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, обаче бяха категорични, че не виждат нищо лошо в дарението на Пеевски. Сходна позиция изказа и Павел Колев, а клубът в крайна сметка реши да приеме дарението.

За момента убедителен лидер в анкетата на Васил Божков е Наско Сираков, а след него се нареждат Делян Пеевски и Бойко Борисов. Гласуването за акциите на Левски може да следите в реално време НА ЖИВО в Sportive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама