Кой е Ясен Тодоров - събеседникът на Наско Сираков и Тити Папазов?


Кой е Ясен Тодоров - събеседникът на Наско Сираков и Тити Папазов?
Снимка: БГНЕС

10087 0

През последните седмици всички левскари затаиха дъх с надежда за положително развитие около казуса с акциите на Левски и бъдещия собственик на клуба. Първият представител на "синята" общност, който обяви, че иска акциите, бе Константин Папазов. След него готовност да приеме акциите обяви и клубната легенда Наско Сираков. И докато доскорошният финансов благодетел на Левски Васил Божков пусна анкета за избор на нов собственик, Сираков и Папазов бяха заснети да разговарят в компанията на любопитна публична личност - Ясен Тодоров.

Кой е Ясен Тодоров?

Ясен Тодоров е следовател в Националната следствена служба (НСлС), бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш председател на Етичната комисия на ВСС. Той е известен като върл защитник на управляващите, докато работеше във ВСС, като се смята, че е приближен до премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тодоров беше една от основните фигури в големия SMS скандал с предишния де факто председател на ВСС Димитър Узунов. Скандалът избухна след като ВСС си направи оглушки и не разследва аферата "Яневагейт". Узунов влезе в медийния фокус, защото излезе информация, че докладва на Бойко Борисов какво става във ВСС, а презумпцията е, че ВСС е независим от изпълнителната власт орган. А как Тодоров се появи в скандала - припомнете си ТУК!

Преди 4 години уволнената вече дисциплинарно от съдебната система съдия Румяна Ченалова, част от "Яневагейт", загатна за връзката на Тодоров с Пеевски - подробности ТУК!

Защо Тодоров се среща със Сираков и Папазов?

Ясен Тодоров е известен футболен запалянко. Имаше информации, че магистратът членува в сдружението "Сини сърца", но от организацията излязоха със съобщение, че той никога не е членувал при тях. Мястото на срещата между Тодоров, Сираков и Папазов - бензиностанция в близост до Националното следствие - може да се обясни с това, че е удобна за местоработата на Тодоров. Каква обаче е причината за срещата - само можем да гадаем.

Основната хипотеза е, че тримата са разговаряли за бъдещето на Левски и следващия мажоритарен собственик на клуба. През миналата седмица в ефира на bTV Наско Сираков нарече Борисов "най-добре приетият политик в Европа", но подчерта, че "трябва да си прехапя езика", за да иска пари от премиера за Левски. 

През тази седмица пък в сметките на Левски постъпи дарение в размер на 500 000 лева от фирмата "Интръст", която е еднолична собственост на Делян Пеевски. Дарението разцепи "синята" общност. Вторият най-голям акционер в Левски - Тръст "Синя България", обяви дарението за "неприемливо", а Пеевски - за "спорна политическа фигура". Тити Папазов, заедно с шефа на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, обаче бяха категорични, че не виждат нищо лошо в дарението на Пеевски. Сходна позиция изказа и Павел Колев, а клубът в крайна сметка реши да приеме дарението.

За момента убедителен лидер в анкетата на Васил Божков е Наско Сираков, а след него се нареждат Делян Пеевски и Бойко Борисов. Гласуването за акциите на Левски може да следите в реално време НА ЖИВО в Sportive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички