Левски с окончателна позиция за дарението на Делян Пеевски


Левски с окончателна позиция за дарението на Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

3793 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев категорично заяви, че от клуба няма идея да не бъде приемано дарението на Делян Пеевски, което стана повод за разединение сред феновете на "сините". Както е известно, депутатът даде 500 хиляди лева на клуба, а Колев беше категоричен, че средствата ще бъдат изхарчени по максимално прозрачен начин. 

"Беше обсъдено дарението на Пеевски. Позицията на управителния съвет е че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски. Натоварени сме с тази отговорност клуба да оцелее. Няма да обсъждаме други варианти освен да приемем дарението и да го похарчим прозрачно, както го правим досега. И друг път са правени подобни дарения, но не е съобщавано. Ние го правим, защото сме приели тази политика и смятаме, че така е честно. Трябва да го предадем в добро здраве на следващия собственик", категоричен беше Павел Колев след поредната среща на "Герена". 

Той уточни, че няма забрана за това кой може да дарява за "сините" и всички пари са добре дошли. Директорът дори допълни, че има много привърженици на ЦСКА, дарили пари за Левски. 

"Първо, Левски не се е молил за това дарение. Второ, не сме поставяли ограничения кой може да дарява и кой не. Има дарители, привърженици на други отбори. Имам съобщения от поне 10-15 привърженици на ЦСКА, които са дарили по своите възможности, защото смятат, че Левски трябва да го има. Нашата цел е една - Левски да продължи да съществува. Може да има и други позиции, но най-добрият вариант е с инструменти да дойдат тук хора, които да носят отговорността и тогава да взимат други решения", обясни Колев. 

По време на срещата е дискутирана сериозно и възможността "сините" да трябва да обявят клуба в несъстоятелност, а причината са задълженията на тима. Колев обяви и спешната сума, от която Левски се нуждае, за да оцелее (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички