Павел Колев с коментар за дарението от фирмата на Делян Пеевски


Павел Колев с коментар за дарението от фирмата на Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

2473 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира направеното дарение днес от фирма на депутата Делян Пеевски. Колев обяви, че утре Управителния съвет на "сините" има събрание, като и това ще се обсъди. Освен това заяви, че са били изплатени част от заплатите на играчите и без това дарение, а само благодарение на феновете.

"Аз като изпълнителен директор не мога да взема решение дали ще бъде прието дарението на Делян Пеевски. То вече е в нашите сметки. Утре има събрание на Управителния съвет и ще обсъдим много неща, включително и тези средства. С подобни суми не може да оперира изпълнителният директор.

Най-големият дарител са феновете и го разбра цял свят. Събраха над 1,5 млн. лева, а кое физическо лице е най-големият дарител няма особено значение. Предвид активността на феновете можем и да се справим без тях, но самото дарение няма лошо", заяви Колев.

"Когато идва без условия и цели да помогне на клуба казус не виждам. Когато даренията идват с политическа цел тогава би имало проблем, но нямам такива индикации. Единствения контакт, който съм имал е с директора на фирмата. Надявам се да има още дарения, има огромен интерес към кампанията, която върви в момента. Развитие конкретно няма (б.р относно фирми за спонсорство), водят се разговори, има интерес и от чужбина, но тези неща стават бавно. В последните няколко дни нямам връзка с Божков. Сираков е загрижен за ситуацията в Левски, което е напълно нормално. Каквото е имал, вече е го е казал. Част от заплатите на играчите са преведени, благодарение на феновете, без това дарени", допълни още той. 

От Тръст "Синя България" вече се изказаха против това дарение и призоваха да се върне.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички