Именити клубове дебнат ЦСКА и Левски в плейофите за влизане в групите на турнира Лига на конференциите


Именити клубове дебнат ЦСКА и Левски в плейофите за влизане в групите на турнира Лига на конференциите
Снимка: Getty Images

6972 0

Българските грандове ЦСКА и Левски отстраниха Македония Гьорче Петров и ПАОК във втория кръг от квалификациите на турнира Лига на конференциите и си осигуриха място в третия етап, където ще срещнат противници от Ирландия и Малта.

"Червените" ще се изправят срещу Сейнт Патрикс, а "сините" срещу Хамрун Спартанс. Първите мачове са на 4 август, а реваншите са насрочени за 11 август. И двата ни тима трябва да бъдат домакини в първите срещи, но е възможно да възникне промяна в това отношение.

Ако ЦСКА и Левски се справят със Сейнт Патрикс и Хамрун Спартанс, то в плейофите за влизане в групите на ЛнК ще ги очакват много сериозни имена, тъй като и двата ни отбора ще бъдат сред 'непоставените'.

Съставът на Станимир Стоилов взима коефициента на ПАОК само за третия квалификационен кръг, а ако го прескочи, в следващата фаза ще използва този на България, който е 3.900. Играчите на Саша Илич пък ще са с коефициент 10.500, но и той няма да бъде достатъчен за попадане в урната на 'поставените'.

Уест Хям, Виляреал, Фиорентина, Кьолн и Ница са сигурните 'поставени' клубове, които ще участват в жребия на УЕФА, който е насрочен за идния вторник (2 август) от 15:00 часа българско време. Към тях ще се присъединят победителите от следните двойки:

Базел - Брьондби, Славия Прага - Панатинайкос, Йънг Бойс - КуПС, Аз Алкмаар - Дънди Юнайтед, Истанбул Башакшехир - Брейдаблик, Макаби Тел-Авив - Арис Солун, Молде - Кишварда, Зоря Луганск - Университатя Крайова, АПОЕЛ Никозия - Кизилжар, ФКСБ - Дунайска Стреда, Рапид Виена - Нефтчи Баку и Роял Антверп - Лилестрьом.

Вижте още: Страшна драма определи следващия съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички