Емил Велев посочи пред SportLive ролята на феновете на Левски и отсече: Сираков е мажоритарен собственик и трябва да се съобразяват


Емил Велев посочи пред SportLive ролята на феновете на Левски и отсече: Сираков е мажоритарен собственик и трябва да се съобразяват
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5832 0

Напоследък ситуацията в Левски ескалира все повече. След освобождаването на изпълнителния директор Иво Ивков и напускането на треньора Станимир Стоилов зачестиха атаките по адрес на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

По време на дербито с ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ се появиха куп транспаранти, насочени срещу легендарния нападател на „сините“. SportLive.bg попита бившия футболист и наставник на Левски Емил Велев за мнението му за тази „война“ срещу Сираков.

Ето какво сподели последният треньор извел „сините“ до шампионската титла пред медията ни по темата:

- Г-н Велев, по време на дербито направи впечатление крайно негативното отношение на феновете най-вече към мажоритарния собственик на клуба г-н Наско Сираков. Как го приемате Вие?

- Видяха се доста транспаранти. Според мен това не е правилно, защото Сираков е израснал в Левски. Той е и мажоритарен собственик и трябва да се съобразяват с този факт, както самият той подчерта. В България обаче виждаме, че се иска всичко да бъде преиначено.

-Какъв е призивът Ви към феновете на Левски и на фона на тежката ситуация за клуба, и постоянните атаки от една страна към друга?

- Според мен трябва да седнат на една маса и да се разберат. Феновете е нужно да си подкрепят отбора. Това е решението. Не виждам друго решение. Не ги виждам в никаква друга роля в Левски – управленска, финансова и т.н.

Единствено и само като фенове – да подкрепят любимия си отбор. За мен точно това е фенът на всеки тим. Безкористно да подкрепяш отбора си. А те го правят дори и користно – дават дарения и пари, купуват се артикули и фланелки. Остава само да подкрепят отбора, повтарям се отново. Нищо друго не трябва да ги интересува.

Аз съм против фигурирането на фенове в управлението на клуба. Няма как. Не би трябвало да има допир.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Кокала направи култов коментар за дербито и отсече: Топчо да остане треньор на Левски дългосрочно

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички