Сираков или Стоилов? Велев каза на чия страна е в спора и отсече: Левски трябваше да измине пътя на „червените“ прасенца


Сираков или Стоилов? Велев каза на чия страна е в спора и отсече: Левски трябваше да измине пътя на „червените“ прасенца
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

20738 0

Бившият футболист и треньор на Левски   Емил Велев – Кокала изрази мнението си около последните драматични събития на „Герена“. Именно той е последният специалист, извел „сините“ до последната им шампионска титла през 2009 г.

ПОДКРЕПЯ ЛИ НЯКОГО ИЗМЕЖДУ СИРАКОВ И МЪРИ СТОИЛОВ?

Не заемам позиция, но лошото е това, на което ставаме свидетели - феновете вече са разделени. Пагубно е за Левски случващото се. Феновете спасиха клуба, а сега са на двата полюса. Излишно е да обвинявам единия или другия. Щом Сираков и Мъри са направили тези изказвания, значи са ги премислили преди това. Не знаем точно каква е истината. Въпреки че Стоилов не казва нищо против Сираков, явно има нещо, което е скрито за широката аудитория. Но като всичко в България няма да остане скрито-покрито, рано или късно ще се разберат нещата. Генералният спонсор неправилно е обвиняван.

 Palms Bet все пак помогна на клуба и продължава да го прави. Може би от самото начало трябваше да се изясни цялата картинка - какво се дава, какво се взима, а не сега Мъри да разкрива за въпросните 10% oт приходите в клуба, които отивали за спонсора. Това трябваше да се знае от влизането на Palms Bet в клуба.“, коментира Велев в интервю пред „Блиц“, отговаряйки на въпроса на чия страна застава – на Наско Сираков или на Станимир Стоилов.

ЗА БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ – ДА СЕ ИЗВЪРВИ ПЪТЯ НА ЦСКА

 „Лошото е, че феновете ще се обезверят и ще спрат да ходят на мачовете. Най-добре беше Левски да отиде в четвърта дивизия. Трябваше да се обяви фалит и да се започне от нулата. Така, както ЦСКА направи. При тях имаше повече публика на мачовете им във "В" група. За имената и емблемата им всички знаем измамата каква е - Етрополе, Литекс (Ловеч), ЦСКА, но те тръгнаха от аматьорския футбол, даже спечелиха Купата на България, 35 хиляди прасенца имаше на стадиона на финала срещу Монтана, който аз водех тогава. Шапка им свалям, направиха това нещо, извървяха трудния път и като феникс от пепелта изникнаха.

Сега дори се борят за шампионската титла, а ние какво - постоянно повтаряме, че сме спечелили една Купа на България след 13 години мъки. Много важно. Трябваше да се започне от нулата. А не сега да имаме притежател на акции, в световен мащаб няма такъв прецедент. Всичко е сбъркано в Левски. С всичко случващо се съм против - и това, което направи Мъри, и това, което сътвори Сираков. Всичко е заради пари, за много пари, от там идват проблемите. А всички се бият в гърдите, че са левскари, спасители на Левски...“, обяви Кокала относно близкото бъдеще на любимия си клуб.

КОЙ ТРЯБВА ДА ВОДИ ОТБОРА ВЪВ ВЕЧНОТО ДЕРБИ?

„За мача с ЦСКА не е нужен треньор. Футболистите могат да го изиграят сами. Съперникът е първи, уникален дразнител са и трябва да ги победим точно в този момент“, категоричен е Велев.

А ето как Илиана Раева избухна със 7 думи след драмите в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички