Петър Курдов: Тонев, ако има морал, ще си тръгне, да го назначат за строителен инженер


Петър Курдов: Тонев, ако има морал, ще си тръгне, да го назначат за строителен инженер

2615 0

Бившият футболист на "Левски" Петър Курдов говори пред "Тема Спорт" за предстоящото дерби с Лудогорец и за изказването на Иво Тонев, който заяви, че не знае кога отборът ще спечели трофей. Той разкритикува отново и треньора Стойчо Стоев.

Г-н Курдов, в събота предстои мач между Левски и Лудогорец. Наблюдава се приповдигнато настроение сред "сините" фенове заради откриването на новия сектор А. Има ли обаче интрига в двубоя от спортно-техническа гледна точка?

- Бях си дал някакъв обет да не се занимавам повече с тези хора в Левски и да не си тровя нервите. Какво се е променило на „Герена" в последните седмици? Изказването на Гонзо ли да коментирам - че нямало футболистите какво да ядат...Това е смехотворно. Другите хора, които спортуват, да не би да имат повече средства. А на времето, когато ни изключиха от футбола и в джоба съм имал по 20-30 стотинки, колкото за едно кисело мляко, какво може ние да кажем? Играехме за по 120 лева премия, а сега ще разкрият ли за колко го правят.

Всеки си търси оправдание. Лошото е, че не знам дали вече има кой да им вярва. Давам ви пресен пример с това младо момче Христо Янев. Какво направи той с ЦСКА - смачкаха Берое, показаха футбол и се раздават от сърце и душа, стадионът беше пълен, какво да говорим повече. А в Левски от четири години, откакто е дошъл локомотивецът (б.р. - визира Иво Тонев), само търсим оправдания. Какво сме направили с него - нищо. И другият локомотивец (б.р. - визира Стойчо Стоев) ни се смее на всички, които сме дали нешо за клуба, и казва "аз съм треньорът". Това го изтъква, защото има сигурност.

В момента виждам раздвижване, но нека да не вадим капитални изводи, защото този Левски, ако влезе в Европа, ще го пребият като куче и нищо няма да постигне. Бихме в последния си мач Ботев Пловдив, той и Кокала тотално ги надигра тук насред Пловдив. Ако от това правим заключения, както се опита да стори треньорчето, казвайки, че били сериозен отбор, то жална ни майка. Но пожелавам успех на Левски, дано вземат поне една купа, че доста години им станаха на тези хора в клуба без никакви успехи.

Единият от собствениците на Левски Иво Тонев каза, че не знае кога отборът ще вземе трофей...

- Как да му вярваме на този, като пет пъти си подава оставката. Аз смятам, че съм средно интелигентен българин и когато ми се даде възможност, казвам нещата както са, а не говоря с недомлъвки, както правят те. Говорят само за бивши футболисти, ветерани и така нататък, но ние си имаме имена. Аз заставам с моето име, Петър Курдов се казвам, ако е забравил, да му припомня, и посочвам това, което не ми харесва. Ако един човек има морал и за толкова време не е постигнал нищо - сам ще си тръгне. Защо не го назначат за строителен инженер - да прави стадиона, да създава игрища, явно, че от фут­бол не разбира и не трябва да говори. Това ръководство доказа за четири години, че материята не му е позната. Като не знае за какво ще се бори Левски догодина, няма място там и това е. Има хора, които разбират от тази работа и са печелили купи. Явно, че това е до манталитет.

Преди години друго освен да вземем титлата и купата и да бием всичко наред не се е коментирало. Тези хора, доста приятели споделят това мнение, "оправиха" Локомотив София и сега от четири години "оправят" и Левски. Явно това са им възможностите. Тези, които ги покровителстват, пък трябва да знаят, че не могат да се оставят нещата на течението. Необходимо е да има диспут от хора, които разполагат с възможности и са показали, че клубът е нужно да се води по друг начин. Иначе бием младите момчета на Пирин и Ботев и се радваме, а в същото време не гледаме колко струват селекцията и издръжката на отбора ни. За тези пари Левски трябва не само да е 7-8 точки пред третия, но и да притиска първия. Преди, като нямаха пари да ядат, сега, като имат, защо не върви отборът, ги питам? Иначе взимаме тъмнокожи футболисти на килограм, а от школата няма нито един в състава. Има две-три момчета, които ги пускаме и ги вадим, но всички виждаме, че те не са с големи възможности. Нека кажат какво става в школата и защо изгониха можещите, за да има млади специалисти.

Ще ви върна към мача с Лудогорец. Може ли евентуален успех да послужи за заблуда, че всичко е наред?

- Лудогорец са първи и са психически освободени. Така че те няма какво да губят. Аз, ако съм на тяхно място, ще дойда с юношите да си направя разходка, тъй като и без това титлата им е вързана в кърпа с тези 14 точки аванс. И пак нищо няма да се случи. Ще стане един празник. Дано Левски да победи Лудогорец, но шампионатът отдавна е приключил.

Нямам големи очаквания към мача. Ще имам само когато тимът ни убеди, че може да побеждава безпроблемно у нас и излезе на европейската сцена и там също постигне някакви успехи. Тогава вече може да говорим за някакво ниво. Но сега да убеждаваме хората колко сме силни и красиви, е крайно несериозно и смешно.

Минаха доста мачове от пролетния дял в шампионата. Как ви се струва представянето на новите попълнения - Нар, Лукин, Менголо, Александров, Христов, Адениджи и Бурабия?

- Селекцията отново е на посредствено ниво. Няма такива футболисти, които да са свободни агенти и да са някакво суперкачество. Ако има, то веднага ще са ангажирани от някой отбор. Тези момчета нямат вина, че са на "Герена". Искрено ме радва мачът на ЦСКА, колкото и да не искам да го казвам, но видях пълен стадион и успех над отбор като Берое с игра, желание и дух. Това искам да гледам и на "Герена". Но тези ръководители в Левски просто ни се смеят в очите и в същото време не им стиска да назоват имената на хората, които сме дали частица за клуба, наричат ни само ветерани и бивши футболисти. Ако се дразнят, че коментираме и казваме истината, си е техен проблем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички