Куп проблеми в Левски за мача, в който трябва да възкръснат


Куп проблеми в Левски за мача, в който трябва да възкръснат
Снимка: Оф. сайт на Левски

1384 0

След отпадането от Хайдук (Сплит) във втория квалификационен кръг за Лига Европа напрежението в Левски може да се реже с нож. Настроението около и в клуба е минорно. Феновете застанаха остро срещу решението на ръководството да продължи да гласува доверие на треньора Николай Митов.

През изминалата седмица наставникът заяви, че би приел всяко действие на спортния директор Даниел Боримиров. Но толкова, специалистът остава поне засега на кормилото на "сините" и тимът днес ще изиграе първия си домакински мач (б.а. - двубоят с Лудогорец бе отложен за 6 септември) от новия сезон срещу новака Витоша (Бистрица). Двубоят е с начален час 21:00 и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Освен постоянните критики и призиви за оставка, Николай Митов има и сериозни проблеми по състава си за предстоящата среща. Спокойствие идва единствено от факта, че капитанът на тима Божидар Митрев се намира в силна форма и засега успява да спаси отбора от по-неприятни резултати.

Докато Митов може да разчита на солиден страж, то в защита идват големите главоболия за наставника. Единственият бранител, който се представяше на ниво от началото на сезона - Давид Яблонски, продължава да се възстановява от контузия и няма да бъде рискуван в предстоящия двубой. Другата лоша новина се появи през седмицата, след като се разбра, че левият защитник Иван Горанов също страда от травма и ще пропусне домакинството срещу Витоша. По този начин Николай Митов ще заложи пред Божидар Митрев на неубедителния десен бек Милош Цветкович, в центъра на отбраната отново ще действа опорният полузащитник Георги Ангелов, а негов партньор ще бъде Димитър Пиргов. Отляво предвид отсъствието на Горанов ще започне върналият се след наем от Локомотив София Мики Орачев.

Пред карето в отбрана като вътрешни полузащитници отново ще се заложи на румънеца Нелуц Рошу и Васил Панайотов. По крилата треньорът ще разчита на Роман Прохазка и появилия се след почивката срещу пловдивския Локомотив Антонио Вутов.

Дилема пред Митов ще е и на кого да заложи за върха на атаката, но по-вероятно е да се довери на Серджиу Буш пред конгоанеца Жуниор Мапуку. Дошлият от Берое футболист започна силно в мачовете срещу Сутиеска, но после изпадна в сериозна дупка и в следващите три срещи представянето му е незадоволително.

Звездното попълнение Габриел Обертан попадна за първи път в групата. Той е изостанал в подготовката и ще бъде резерва. Очаква се бившият футболист на Манчестър Юнайтед да се появи след почивката. Той самият заяви в интервю преди мача, че иска да дебютира с гол още срещу Витоша.

При "сините" отново настъ­пиха времена, когато играчите трябва да доказват, че не случайно са в Левски. Настроенията на "Герена" показват, че съдбата на Николай Митов е предопределена, но тимът е длъжен да излезе от поредната дупка през последните години с изразителна победа над новака Витоша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички