Обертан в първото си интервю: Дошъл съм да печеля, да бележа и "Само Левски, бейби" (ВИДЕО)


Обертан в първото си интервю: Дошъл съм да печеля, да бележа и "Само Левски, бейби" (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

2166 0

Звездното попълнение на Левски през това лято Габриел Обертан даде първо интервю пред клубната телевизия.

Той разкри какво е да играеш за Манчестър Юнайтед, какво очаква от престоя си в Левски и кога ще проговори български.

"Новите ми съотборници ме приеха добре. Бързо се адаптирах, защото повечето от съотборниците ми ми помохнаха. Всички треньори говорят английски, както и момчетата и за това се разбираме добре. 

Дайте ми шест месеца, ще се върна пред камерата и ще кажа няколко думи на български. Играл съм в Русия и езикът е доста близък. Мога да броя на руски и да казвам "здравей". Аз обичам да уча чужди езици. От България съм приятно изненадан, когато дойдох не знаех какво да очаквам. Тук всички говорят английски и се чувстам както в Париж, Мадрид и Лондон", разкри началните си впечатления бившият играч на Манчестър Юнайтед.

"Родителите ми много искаха да уча, а и аз обичам да научавам нови неща за света. Успявах като малък да съчетавам учене с тренировки, но идва един момент, в който трябва да се откажеш от едното. Последно четох книга на южноафрикански автор, но обичам научна фантастика, харесвам много "Властелинът на пръстените", като цяло обичам романите, но нямам конкретен любим автор. 

Най-важният урок, който научих като малък е дисциплината. Бях на 12, когато започнах да тренирам по два пъти. Бях далеч от семейството, а това е тежко психически", сподели още Обертан. 

"Когато разбрах, че ще играя за Манчестър Юнайтед, това бе като сбъднат мечта за мен. Това е легендарен клуб. Чувството е неописуемо. Да си част от Юнайтед, това е друг спорт, различен отбор. Там играх под ръководството и няма по-добър от него. Сър Алекс Фъргюсън е мениджър в истинския смисъл на думата, следи абсолютно всичко свързано с отбора", допълни още французинът. 

"Гледах няколко мача на Левски, изненадах се, че тук футболът е доста физически. Аз обаче идвам от Висшата лига и смятам, че няма да имам проблем с това. Има доста нови играчи и трябва да се работи върху това. Аз искам да играя възможно най-много, да бележа голове и да спечеля титлата. 

Нямам търпение да дойде мачът в неделя, вече виждам в София хората ме разпознават. Нямам търпение да ги видя и тук, на стадиона и се надявам да отбележа в неделя", завърши Обертан.

Полузащитникът намери и интересен начин да завърши интервюто, след като взе микрофона и пред камерата каза:

"Само Левски, бейби!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички