Трендафилов: Ново правителство не би било проблем за ЦСКА, готови сме на всякакво партньорство


Трендафилов: Ново правителство не би било проблем за ЦСКА, готови сме на всякакво партньорство
Снимка: cska.bg

1162 0

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов даде интервю, в което разкри какво се случва около проекта за чисто нов стадион "Българска армия", както и в каква посока се движат отношенията с временния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Именно тя преди дни сподели, че смяната на ръководството на дружеството „Сердика Спортни имоти“ може да доведе до забавяне на документите за реконструкцията. Юристът не пропусна и темата около Георги Йомов.

Ето какво обясни специалистът пред "Тема Спорт":

Г-н Трендафилов, запознат ли сте отблизо със случая с Георги Йомов?

– Както вече сме казвали официално, казусът се движи от швейцарска кантора. От наша страна сме направили всичко възможно, каквото можехме, около снабдяването на колегите с нужните доказателства и документи. Така че към момента аз и хората в клуба следим казуса чрез швейцарските ни посредници.

Преди няколко дни министър Лечева заяви, че забавянето на смяната на ръководството на „Сердика Спортни имоти“ може да повлияе и на бързината, с която да се осъществи проектът за реконструкция на стадион „Българска армия“. Притеснява ли ви това?

– В крайна сметка госпожа Лечева е принципал на това дружество. Ние като клуб сме единствено в договорни отношения с него и аз не съм запознат отблизо с неговата дейност и останалите споразумения, които са сключвани от държавата с други страни. Очевидно министърът иска да си направи своя проверка, явно има някакви несъответствия между информацията, която тя иска и тази, която е получила. Но това са си отношения между Министерството и „Сердика Спортни имоти“. Надявам се от наша гледна точка да няма забавяне, защото както вече е известно, процесът при нас е доста напреднал.

Работи се с проектантите и едно евентуално „провлачване“ би ни коствало най-малкото сериозен финансов ресурс. Доколкото знам, министър Лечева е поискала смяна на ръководството на „Сердика Спортни имоти“, но то от своя страна обжалва това решение. Не съм вътре в казуса, но наистина се надявам той да не повлияе по никакъв начин на идеите на ЦСКА и тяхното осъществяване. Тоест в момента, в който е готов идейният проект, да го съгласуваме максимално бързо със „Сердика Спортни имоти“, които са собственик на имота и трябва да са възложител на проекта по смисъла на Закона за устройство на територията. Както е известно, според анекса ние имаме поет ангажимент да изготвим изцяло за наша сметка всички проекти, необходими за съгласуване, и това в момента се прави заедно с българските и чуждестранните архитекти. Затова и за нас е важно, когато сме готови с тази цялостна идея за проект, от страна на „Сердика“ да имаме съответното сътрудничество и те скоропостижно да го подадат за съгласуване.

Тоест към момента ЦСКА сам движи проекта, а отношенията с държавата ще бъдат подновени на следващ етап?

– Да, в момента ЦСКА изцяло за собствена сметка поръчва, поема всички задължения във връзка с тези проекти, но когато те са готови и цялата документация е окомплектована за входиране при главния архитект на София, тогава тя трябва да бъде подадена от „Сердика“.

Има ли за ЦСКА значение какво ще е ръководството на „Сердика Спортни имоти“?

– Не. А и това не е казус на ЦСКА. Тези решения и проверки, за които се говори, са изцяло в компетентността на г-жа Лечева. За нас като клуб оперативното ръководство на това дружество не е от значение. Важно е, когато дойде време въпросният проект да се входира в Столична община, да има човек, който да го подпише и подаде. Защото процедурите са така оформени, че ние ще предоставим абсолютно готовия проект, който просто по реда на закона трябва да излезе от собственика на имота. В този смисъл ще се нуждаем от съдействие просто за придвижване на документите ни. Доколкото познавам г-жа Лечева, а и тя самата го каза, че няма да бъде пречка за осъществяване на този проект.

А крие ли „подводни камъни“ за ЦСКА евентуално сформиране на ново правителство след изборите в неделя?

– Пак казвам, за нас отделните лица не са от значение. Проблем би се появил, ако цялостната политика спрямо новото модерно съоръжение на ЦСКА се промени от страна на държавата. Защото всички процеси вече са започнали. Ако всички се движи в посока да се позволи на ЦСКА да си изгради стадиона, всичко ще бъде наред. Ние вече сме готови да отговорим на всички варианти за какъвто и да е тип на партньорство с държавата. Защото този проект е важен и за ЦСКА, и за града, и за държавата.

Вижте последните новини около наказанието на Георги Йомов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички