УЕФА се произнесе: Наказва жестоко Георги Йомов от ЦСКА за 4 години


УЕФА се произнесе: Наказва жестоко Георги Йомов от ЦСКА за 4 години
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4590 0

От УЕФА нанасят сериозен удар по амбициите на родния гранд ЦСКА. Футболистът на "червените" Георги Йомов е наказан за 4 години заради употребата на допинг. Лошата новина все още не е обявена официално, но "Мач Телеграф" твърди, че има достоверна информация не само от БФС, но и от "Българска армия".

Правата на българския футболист бяха спряни в края на август, след като месец по-рано в организма му бяха открити вещества, които са забранени за използване от професионалистите.Пробата на крилото бе взета след мача с Македония ГП в Лигата на конференциите и стана ясно, че става дума за веществото дехидрохлорметилтестостерон.

Точно това вещество е в основата на най-тежкото възможно наказание за крилото. Това е препарат, който е спрян от продажба в последното десетилетие на на миналия век, а в някои страни и по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар.

Този факт е попарил защитата на Йомов, чийто основен аргумент е бил, че въпросното вещество случайно е попаднало в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушават правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Най-безумното в този случай е, че допингът не е помагал на Йомов да се справя по-добре на терена, а му е бил от полза, за да има по-добра и изваяна мускулатура. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА нае да защитава Йомов, да обжалва решението.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Занев разкри за какво съжалява от периода си в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички