Адвокатът на ЦСКА: БФС ни покани на конгрес, а ни наказа, че отидохме!


Адвокатът на ЦСКА: БФС ни покани на конгрес, а ни наказа, че отидохме!
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2346 0

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов потвърди, че клубът ще обжалва наказанието на своя директор Филип Филипов, защото то не е законосъобразно. Юристът обяви, че БФС санкционира тежко клуба, защото е уважил изпратена именно от тях покана за конгрес.

"За г-н Филипов мога да кажа, че тази санкция е абсолютно незаконосъобразна и ще обжалваме. По този начин от БФС ограничават един човек да си изпълнява служебните задължения. Налага се да обжалваме. Наложена му е санкция, защото той е уважил покана на БФС и е участвал в обявено Общо събрание от тях. Аз лично в това нещо не виждам нарушение. Налага се санкция на физическо лице, а е неконституционно съобразно и ще си търсим правата по реда на устава на БФС", заяви той пред "Мач Телеграф".

"Не е проблем за клуб като ЦСКА глоба в размер на 15 000 лв. Не е въпросът в стойността на тази санкция. Проблем е, че се налага волята на хората, които не милеят за спорта. Клубът участва във въпросния конгрес по покана на БФС. Всички мерки ще бъдат взети. ЦСКА ще защитава мнението и позицията си, че смяната в БФС е необходима. Аз съм емоционален, но като част от ЦСКА мога да кажа, че действията на БФС не са достойни", продължи Трендафилов.

"Филип Филипов е играл рамо до рамо с Христо Стоичков и да му се налага подобна санкция е грубо нарушение. Не мисля, че такива наказания помагат за развитието на футбола и спорта в България. Това не помага на младите, не е достойно! ЦСКА ще защитава своя правен интерес докрай! Това е марка, която е извела България до различни върхове. И сега стои поканата на БФС и се наказва някой, че я е уважил", завърши клубният адвокат. А ето какво каза Филипов след наказанието си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички