Сашо Станков посочи пред SportLive кой ще е виновен, ако ЦСКА не спечели титлата и отсече: Финансовата нестабилност води до проблемите в Левски


Сашо Станков посочи пред SportLive кой ще е виновен, ако ЦСКА не спечели титлата и отсече: Финансовата нестабилност води до проблемите в Левски
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

13805 0

ЦСКА продължава битката за титлата с Лудогорец. „Червените“ са с преднина от 2 точки пред разградчани и имат уникалния шанс да ги детронират.

В понеделник армейците завършиха 0:0 във Вечното дерби с Левски. Хората на Саша Илич не успяха да надделеят над раздирания от сътресения вечен съперник.

SportLive.bg потърси мнението на бившия треньор на ЦСКА Александър Станков, който е кръвно и неразривно свързан клуба. Специалистът коментира шансовете на „червените“ да сложат край на хегемонията на Лудогорец. Той засегна и темата със скандалите на „Герена“.

Ето какво обяви Станков пред медията ни:

-Г-н Станков, феновете на ЦСКА бяха на топ ниво на трибуните в дербито, но играчите разочароваха. Агитката прави всичко възможно, за да помогне в битката за титлата. Ще успеят ли да допринесат и да дадат тласък на тима за постигането на крайната цел?

- Естествено, че привържениците допринасят за успехите на отбора. Съвсем друга е и нагласата и от психологическа гледна точка. Помага много.

Феновете ще имат и решаваща роля в предстоящите двубои с прекия конкурент, които ще са най-важните за спечелване на шампионската титла.

- Предстои мач с Лудогорец в края на месеца. Може ли да се каже, че това е най-ключовият сблъсък за „червените“?

- Той ще е един от преломните моменти. ЦСКА е домакин и ще трябва да се възползва с помощта и на публиката. След това има още двубои и в плейофите. Този двубой с Лудогорец е много важен от психологическа гледна точка. Мога да кажа, че е финал преди финала.

- Ще се стигне ли до триумфален завършек на сезона за ЦСКА и слагане на край на хегемонията на Лудогорец?

- Просто сега имат уникалния шанс да го сторят. Ако не успеят, мисля, че трябва да търсят проблемите в себе си, а не извън клуба и отбора.

- Как ще коментирате проблемите и сътресенията в лагера на Левски?

- Ще отворя скоба, че не съм много добре запознат с нещата вътре в клуба. Но все пак ги следя и имам приятели, контактувам с хора. Всеки може би има известна доза истина в своите твърдения. Не трябваше обаче по този начин да се случат нещата в клуба. Може би трябваше да се решат с разговори и с известна доза отстъпки от нечия страна. Просто това, което се случва не е добре.

Възможно е проблемите да са продиктувани от факта, че в клуба все още няма финансова стабилност, примерно. В ЦСКА ги няма тези проблеми. Когато няма финансова стабилност, се пораждат много такива сътресения.

- Въпреки това обаче Левски сякаш изглеждаше по-добре по време на дербито, връщайки се отново на мача?

- Да. Определено бих казал, че в по-голяма част от двубоя Левски изглеждаше по-добре. Пак ще повторя, че във футбола няма логика.

- Защо според Вас Левски без значение от моментното състояние и проблемите в клуба сякаш винаги са по-мобилизирани в дербитата, особено през вторите полувремена? Конкретно за двубоя в понеделник не се ли дължи до някаква степен и на факта, че за тях на терена излязоха и няколко български играчи, каквито липсваха в ЦСКА?

- Винаги българското присъствие в един отбор е по-мотивиращо. Чужденците колкото и да са професионалисти, не разбират докрай какво означава това дерби. Може би и това е фактор.

За финал - предстои и една хубава новина за „червена“ България – изграждането на стадион.

- За мен това е най-важният момент. Естествено и шампионската титла е важна. Според мен обаче изграждането на стадиона е изпитано най-фундаменталното нещо, което трябва да се случи.

Ако ги степенуваме, това е първо по важност. Собственият дом е за бъдещето на клуба.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Неразривно свързан с ЦСКА направи дисекция на дербито и отсече: Не е нормално да има радост за равен!

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички