Бившият треньор на ЦСКА Сашо Станков: Проблемът не е в Илич, Шагоян ми напомни за Стоичков


Бившият треньор на ЦСКА Сашо Станков: Проблемът не е в Илич, Шагоян ми напомни за Стоичков
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6950 0

Бившият играч и треньор на ЦСКА - Александър Станков, изрази мнение, че представянето на отбора не е стабилно. Той разкритикува футболистите на "армейците", като каза, че не е видял реакцията им след загубата във Вечното дерби не е желаната. 

Пред "Тема Спорт" специалистът заяви, че проблемът в играта на "червените" е по-скоро в ръководството на клуба, отколкото в треньора Саша Илич. Той отличи новото попълнение Жираир Шагоян, когото оприличи с младия Христо Стоичков.

"Единственото хубаво нещо от мача с Пирин бяха трите точки. Дори не казвам резултата, а най-малко играта, поведението, реакцията. Другото много хубаво нещо бе, че ЦСКА не загуби този мач. Добре, нека не сме крайни, но нямаше да е незаслужено, ако благоевградчани си бяха тръгнали поне с точка от "Армията". Представянето на "червените" бе обезпокоително. Не се видяха желание, хъс, агресия. Очаквах да видя много повече, особено след това, което ни предложиха футболистите в мача с Левски. Те не показаха, че са намерили промяната в главите си", коментира Станков, след което отговори за причините за това.

"Знаете, че аз от първия ден след назначаването на Саша Илич заявих, че го харесвам и той трябва да получи шанс. В началото ми допадна това, което той споделяше като визия за поведението на тима на терена. Приветствах желанието му и обещанията отборът да играе атакуващо, агресивно и разнообразно в атака. И имаше наченки на подобна промяна. За съжаление, в последните мачове, а това се видя и отчетливо срещу Пирин, ЦСКА се връща към стария и до болка познат стил с дълги пасове от Матей към играчите в предни позиции. Тук смятам, че основната причина е, че въпреки новите попълнения и привличането на Линдсет, то халфовата линия на отбора продължава да бъде бавна и тромава. Няма градивност и креативни идеи", допълни още той, споделяйки впечатленията си от арменеца Жираир Шагоян.

"Да, класирането и точковият актив са добри и дават предпоставки за атака на мечтаната толкова години титла. Проблемът е, че с подобно представяне ЦСКА е обречен. За мен отборът не е изграден хомогенно. И тук вината според мен е повече на ръководството, а не на треньора. Липсват основни елементи. Все още в лицето на Бамба и Назон не виждам търсения централен нападател. Те са далеч от Каранга, а за съжаление все още не са и Кайседо за ЦСКА. До момента "червените" с голяма доза късмет успяват да се задържат в челото на класирането. Те обаче трябва да вземат спешни мерки, за да заслужат и оправдаят тези подаръци от съдбата. Защото аз този филм съм го гледал. До Нова година в челото и след това срив и огромна разлика в точките с шампиона", завърши Сашо Станков.

Ето мнението на Саша Илич след неубедителния успех над Пирин

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички