Сашо Станков пред Sportlive.bg: ЦСКА уцели десятката със Саша Илич, ще детронираме Лудогорец през тази година


Сашо Станков пред Sportlive.bg: ЦСКА уцели десятката със Саша Илич, ще детронираме Лудогорец през тази година
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6615 0

ЦСКА започна добре сезона в родната Първа лига, като дели върха в класирането с Лудогорец. „Червените“ се представят добре и в Европа, където в четвъртък ще приемат Сейнт Патрикс в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

ЦСКА има нов треньор в лицето на легендата на Партизан Белград Саша Илич. Сръбският специалист постепенно започна до подобрява играта на отбора и скоро се очаква почеркът му да си личи още повече.

Sportlive.bg потърси бившия треньор на ЦСКА Александър Станков за мнение за представянето на „червените“ от началото на кампанията. Попитахме го и дали най-накрая армейците ще успеят да сложат край на тоталната хегемония на Лудогорец.

 Ето какво сподели пред медията ни неразривно свързаният с „червения“ клуб специалист: 

- Г-н Станков, кое е най-силното оръжие на ЦСКА от началото на кампанията, визирам и първенството, и евротурнирите?

- Виждам много повече дисциплина в отбора. Забелязвам и един много важен детайл, който ми прави впечатление, а именно, че треньорът много добре ротира състава. Не виждам някой от тях да демонстрира, че се сърди, че не започва във всеки мач. Това означава, че атмосферата в отбора е добра, което е много позитивно.

Когато трябва да кажа нещо негативно, си го казвам. Много е лесно да се критикува отстрани. Но аз искам когато кажа нещо критично, да е градивно. Не ме притеснява нищо.

Така че забелязвам, че ротира добре състава. Футболистите, които се включват по време на мачовете, го правят с огромно желание. Това е много добре, а вече споменах, че и сигурната игра в защита прави силно впечатление.

Дано да не се окажа лош пророк сега и да разваля нещата, но това ми прави впечатление.

Треньорът без много емоции и излишни приказки, без афиширане, си върши работата. Когато трябва да иска нещо, не го казва пред медиите, а там където трябва. Евала! Просто много приятно впечатление ми прави поне засега.

- Искате да кажете, че ЦСКА този път случи на треньор с ангажирането на Саша Илич?

- Най-общо казано това е заключението. Нека да не прибързваме. Аз винаги съм бил скептично настроен към чуждестранните треньори. По-скоро по-критично, защото винаги браня българските треньори, защото и аз съм бил чужденец и знам под какъв натиск се работи.

В крайна сметка обаче поне на този етап този треньор наистина ми прави много приятно впечатление.

- За момента ЦСКА върви рамо до рамо с Лудогорец на върха в класирането. Накрая на сезона възможно ли е този път да сложи край на тоталната хегемония на разградчани и да стане шампион?

- Разбира се, че може. Винаги трябва да се вярва в това, защото целта на ЦСКА винаги е била титлата.

Каквото и да говорят, че има хегемон, ЦСКА трябва винаги да се бори за първото място. Това е положението. До край трябва да се бори.

Дано не се повтаря един и същи сценарий, както се случва от доста години насам. Но в крайна сметка е нужно да се бори със заби и нокти, както и с това, че Лудогорец има малко повече бонуси оттук-оттам.

Мисля, че тази година ЦСКА ще се бори не само с Лудогорец, а и конкуренцията ще е доста по-голяма. Според мен тази година разградчани няма да се чувстват така спокойни в шампионата.

- Според Вас е дошъл моментът ЦСКА пак стане шампион и шансовете това да се случи са големи?

- Да. Абсолютно. Мисля, че ги има и се надявам, че ще го постигне.

- Какво се случва с Вас и да очакваме ли скоро отново да седнете на треньорския стол?

- Знаете, че от 2-3 години не съм работил като треньор. Много трудно ще се случи в България, защото аз имам своите изисквания, от които трудно бих дал заден ход. Напоследък не ме и канят.

Ако се случи нещо в чужбина, бих отишъл. Поддържам връзка в Китай.

- Към момента имате ли реално предложение оттам?

- Водеха се разговори преди пандемията, но нещата се объркаха. Пандемията обърка и китайския шампионат, който стана много по-различен.

В момента помагам с мой съдружник и спонсорирам футболен терен. Направихме камп на Лацио. Със собствени средства, а не само на приказки, както много други хора, които казват, че помагат на футбола, но не го правят, а пречат.

Направихме със собствени средства чисто нов стадион. Има и ново изкуствено покритие, с осветление. Имаше и камп на Лацио с треньори от италианския клуб, присъства и вицепрезидентката им. Всичко това се случи в спортното училище – 57-мо.

Искам да помагам за развитието на детско-юношеския футбол и действително влагам собствени средства заедно с мой съдружник.

*Очаквайте в четвъртък (4 август) и втората част от интервюто с Александър Станков!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички