Само в SL! Здравко от „Ритон“ за Стойчо Младенов, Любо Пенев и "заверата" срещу ЦСКА


Само в SL! Здравко от „Ритон“ за Стойчо Младенов, Любо Пенев и "заверата" срещу ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11735 0

В понеделник предстои сблъсък между ЦСКА и ЦСКА 1948. Двубоят на „Армията“ е предшестван от огромно напрежение и спорове. То е подкладено допълнително и от факта, че „червени“ легенди заеха възлови длъжности в ЦСКА 1948. Любослав Пенев е треньор на отбора, а отскоро Стойчо Младенов стана шеф в същия клуб.

Sportlive.bg потърси Здравко Желязков от дует „Ритон“ за мнение преди мача. Емблематичният фен на ЦСКА изрази доста крайна позиция и прогноза за предстоящия сблъсък и за развитието на шампионата през този сезон.

Ето какво обяви Здравко от „Ритон“ пред медията ни:

- Г-н Желязков, какво е мнението Ви за представянето на ЦСКА в шампионата до момента?

- Малко по-добро е от първите няколко срещи. На мача с Локомотив София мислех да си счупя телевизора, но в моята глава, че съм цесекар. Защото това беше срам. Един отбор, който заплатата на всички накуп е два пъти по-малка от  на някой от нашите звезди. Да ни правят смешни…

Вярно, има го и този момент, че такива отбори като Локомотив София събират играчи, които избиват комплекси. Имам предвид български играчи, които са отхвърлени и играят на кръв и на границата на позволеното срещу ЦСКА. Едва ли не искат да се докажат. Това вече е комплекса на некадърника. Събират се футболисти изхвърлени от другите родни отбори и особено имам един несимпатичен, който и Левски го изхвърли. Той като излезе срещу ЦСКА сякаш играе за последно в живота му – симулации и какво ли не.

Ето такъв тип футболисти, никому ненужни избиват комплекси. Аз дори понякога като гледам мачове между отбори от втората шестица се чудя има ли нужда българското първенство да има повече от 6 отбора. Виждаме убийствени контузии. Това направо си е касапница на некадърници. Има един, който отиде в „Числото“ (б.р ЦСКА 1948), а преди това беше един „убиец“ и „касапин“, на когото трябва да му дават червен картон още преди да излезе на терена. Преди това игра в Царско село, а сега в „Числото“. Той играе срещу ЦСКА така все едно са го пуснали от специалните части на Русия в Украйна.

Ето такива играчи има много във втората шестица, които срещу отбори като ЦСКА в частност и Левски избиват комплекси. Срещу Лудогорец не смеят естествено, защото няма какво да се заблуждаваме – те си имат съдии.

- Следващият мач на ЦСКА е срещу ЦСКА 1948, който този път е съпътстван и от доста сериозно напрежение. Какво очаквате от този сблъсък?

- Очакванията ми са да има порязване от съдията. Само като чух кой ще стои пред екрана – Георги Кабаков ще отговаря за ВАР. Оттук-нататък няма какво да коментираме.

- Как ще коментирате все по-ескалиращите спорове между ЦСКА и ЦСКА 1948 и кое е истинското ЦСКА според Вас?

- Как кое е истинското ЦСКА, бе? Това е, където са феновете, което е купило емблемата и което плати старите дългове.

Какво ЦСКА е това другото – „Числото“?. То е срамно като гледам 15 роднини да викат: „ЦСКА“. Когато го дават по телевизията, не им ли става неудобно? Все едно и аз да събера няколко роднини и да викаме.

Това е безумие. Болни комплекси, но да не го казвам на кого, защото е ясно на кого. Искат да съсипят ЦСКА. Не можаха да го съсипят чрез политически фигури като един Софиянски, който подари стадиона на Левски, а ЦСКА продължава до ден-днешен да плаща за стадиона. Така политиците не успяха да съсипят клуба, защото феновете стояха зад него.

Сега се опитват да го съсипят, създавайки разни недоразумения.

- На какво отдавате факта, че част от легендите на ЦСКА се преместиха в ЦСКА 1948?

- Какви легенди? Най-големите легенди на отбора си поддържат истинския клуб.

В края на краищата аз Любо Пенев не го упреквам. Той си печели пари. Какъв е проблемът? Ако беше отишъл в Ботев Враца, никой нямаше да каже нищо. Отишъл е в „Числото“.

Но този дето се тупаше в гърдите и големият цесекар от село Плоски ли беше, Дъска ли, кво беше там? На този трябва не да му се изтрие звездата, а да се върне там, откъдето е дошъл. Този е предател. Иначе Любо Пенев си е треньор, няма проблем. А този вече е в изпълнителната власт на въпросния отбор.

- През това лято Лудогорец продаде няколко основни играчи, макар че веднага купи нови попълнения на техните места. В този смисъл „достатъчно отслабен“ ли е отборът на разградчани, за да може ЦСКА да се възползва и да сложи край на хегемонията на „орлите“?

- Лудогорец имат и съдиите. Не мисля, че ще позволят ЦСКА ще стане шампион през тази година. Според мен се гласи великото отмъщение към ЦСКА и към публиката. Да направят, ако не шампион, да вкарат преди ЦСКА отбора на „Числото“. Абсолютна тенденция.

- ЦСКА 1948 да стане чак шампион…

- Чак шампиони не бих могъл да кажа. Но може би да финишират в тройката, а ЦСКА да остане извън първите 3 отбора в крайното класиране.

- Казахте, че очаквате в понеделник да има съдийска подкрепа в полза на ЦСКА 1948.

- Не да ги подкрепи, а направо да закопае ЦСКА истински.

- Това означава ли, че според Вас ще се стигне до загуба на ЦСКА?

- Очаквам дузпи, очаквам картони, изгонени футболисти. Очаквам ЦСКА да бъде смачкан.

- За финал, имате ли призив към привържениците на ЦСКА?

- Имам призив за разум и трезво мислене и да няма глупави детски истории. Защо? Или обичаш ЦСКА, или не? Какви са тези глупости и глезотии? Ние бойкотираме: „Татко няма да ям тази вечер, защото вчера не ме пусна на дискотека“. Пикльовци! Това са детски истории, които аз не одобрявам. Истинските фенове на ЦСКА също не го одобряват, защото става въпрос за глупости.

Особено пък когато се случи скандалът на мача с Базел в София. Това беше нещо отвратително. И всички тези фракции – с тях и без тях ЦСКА си е ЦСКА. Публиката, която има е на истинското ЦСКА.

Само имам един призив към тези 15 роднини на „Числото“ да престанат да викат: „ЦСКА, ЦСКА!“. Защото са толкова жалки и сквернят велико име, което е дало на света Христо Стоичков и много, много други големи футболисти.

Сега въпросното ЦСКА 1948 е от утайките, които всички ние изхвърлихме от ЦСКА. Те сега си избиват комплексите. Аз поради тази причина очаквам със съдийска подкрепа да играят на прага на възможностите си, защото за тях това е Шампионска лига.

Притеснявам се от това. Лясковци, плясковци, ония етрополския герой, който ако не беше ЦСКА, щеше да ходи в Италия само на екскурзии и като един известен футболист от Левски щеше да драска глупости по Колизеума.

А ето какви притеснения изрази Здравко от дует „Ритон“ пред Sportlive.bg преди реванша с Базел, как защити Левски и Лудогорец и защо според него Гриша Ганчев си взе беля с ЦСКА.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички