Само в Sportlive.bg! Здравко от „Ритон“ към БФС: Футболът не е само ритане на топка, пиене и кючек, а се иска и интелект


Само в Sportlive.bg! Здравко от „Ритон“ към БФС: Футболът не е само ритане на топка, пиене и кючек, а се иска и интелект

4530 0

Дългоочакваният финал за Купата на България между ЦСКА и Левски чука на вратата. „Червените“ имат златна възможност да защитят трофея и за втора поредна година да ликуват с него.

През този сезон обаче ЦСКА отново се сгромоляса в битката с Лудогорец за шампионската титла. Тимът посрещна Новата година с реален шанс да спре хегемонията на разградчани, но се срина през пролетта.

Sportlive.bg разговаря със Здравко Желязков от дует „Ритон“ и по тази тема. Емблематичният фен на ЦСКА засегна и ситуацията около българския футбол като цяло и управлението на БФС.

Ето какво заяви той пред медията ни:

- Г-н Желязков, през тази година ЦСКА отново се срина и не съумя да спре хегемонията на Лудогорец. Ще успее ли да го стори през следващия сезон, според Вас?

- Нищо не мога да кажа. Ако играем по този начин, т.е ако нищо не играем, ще се случи същото. Даже ще е по-зле. Тогава няма какво да говорим за Лудогорец, ще се борим за третото място, и то най-много за трето място. Защото другите отбори са в подем.

От отборите от първата шестица срещу никой нямаме истинска победа като фаворит, ако не ме лъже паметта. Всички мачове, включително и със Славия ни надиграват във второто полувреме. Отбор, който би трябвало да бием с лекота и с разлика.

- Какъв е призивът Ви към феновете на отбора?

- Да подкрепят отбора и това е. Когато критикуваме тима, да бъде обосновано, а не в момент на раздразнение при неуспех да се нахвърляме, без да се замисляме на ръководство, на определени играчи и т.н. Емоциите да бъдат малко на заден план. Това е положението в момента и в края на краищата най-важното е този собственик да остане, да построи стадиона и наистина ЦСКА да заприлича на един европейски отбор. А не в тия условия, които са в момента.

Дано българският футбол най-накрая да получи своето възраждане, защото не може с модел отпреди 30 години да управляваш до днес. А същевременно с това да искаме и успехи. Най-слабият отбор сме на Балканите. А бяхме най-силният.

-Визирате националния ни отбор?

-Да, точно него. Той е изграден от футболистите на най-големите ни отбори. Ние нямаме собствени футболисти. Това е политика и много сериозни неща, в които не искам да се намесвам. Просто искам да има промяна.

Дали тя ще е добра или не, все пак ще бъде промяна. Да има някакво раздвижване. Например, Иван Славков, лека му пръст, дълги години се задържа, но за ерудицията на Батето могат да му завидят настоящите футболярчета, които са начело.

Просто е нужен интелект. Футболът не е само да се рита топка, да се пие и да се танцува кючек. Футболът е нещо много по-сериозно в 21 век.

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да откриете тук!

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички