Емблематичен фен на ЦСКА защити Лудогорец и Левски и отсече пред SL: Опитват се да съсипят Гриша Ганчев! Ще отстраним Базел, ако не ни попречи съдията


Емблематичен фен на ЦСКА защити Лудогорец и Левски и отсече пред SL: Опитват се да съсипят Гриша Ганчев! Ще отстраним Базел, ако не ни попречи съдията
Снимка: cska.bg

3335 0

ЦСКА гостува на Базел в мач-реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите. „Червените“ спечелиха първата среща с 1:0 и са на крачка от трето поредно участие в групите на евротурнирите. Преди две години армейците направиха истински подвиг, обръщайки с 3:1 именно Базел в Швейцария и се класираха в груповата фаза, но на Лига Европа.

Sportlive.bg потърси емблематичния фен на ЦСКА Здравко Желязков от дует „Ритон“ за мнение преди съдбоносния мач. Певецът коментира и представянето на Лудогорец, и Левски в Европа.

Ето какво заяви Здравко от Ритон пред медията ни:

- Г-н Желязков, предстои съдбоносният реванш на любимия Ви ЦСКА срещу Базел. Ще успеят ли „червените“ отново да отстранят швейцарците и да играят за трета поредна година в груповата фаза на евротурнирите?

- Имаме сили да елиминираме Базел. Липсваше ни малко самочувствие в първия мач. Бяхме притеснени. Имам предвид футболистите. Бяха уплашени.

- На какво се дължеше това притеснение и страх у футболистите в първата среща, спечелена с 1:0?

- Това е нашият типичен комплекс на малката футболна държава. Липсва самочувствието. С това БФС с тази организация отпреди два века. Изобщо демодирана организация. Ние вече живеем в 21 век. Не може да ни управляват хора… Нека да не ги обиждам, но те са си отживели времето.  Да не изреждам имена – всички, които са в БФС, включително и такива, които са яли хляб в ЦСКА. Да не цитирам имена – онзи лепнатия там, който и 3 думи на кръст не може да каже.

- Преди 2 години ЦСКА елиминира Базел след страхотен обрат в Швейцария и се класира за групите, но на втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа. Сега имате ли някакви притеснения преди мача с оглед и на факта, че „червените“ са с преднина след първия мач?

- Отборът разполага със сили да влезе в групите на Лигата на конференциите, ако не ни попречи съдията. Винаги имам притеснения от това естество, защото нас съдиите по принцип ни режат в Европа. Не само ЦСКА, а всички наши отбори. Това, че сме в Европа го знаят само политиците. Хората в нито една област обаче не го чувстват, защото сме втора категория. Всичко това е много ясно на всички. Така е и с футбола.

- Каква е оценката Ви за качеството за настоящия отбор на Базел, ако го съпоставите с този от 2020 година?

- Настоящият тим на Базел като качество е равностоен на качеството на настоящия на ЦСКА. Защото ЦСКА сега според мен е една класа под това, което беше предишния път, когато отстрани швейцарците. Същото се отнася и за Базел. Така че нещата са едно към едно, т.е толкова са слаби Базел, колкото и ние сме слаби в сравнение с предишния ни отбор.

- Отписвате ли варианта победителят от плейофа да се реши след рулетката на дузпите?

- Дано да не се стига до изпълнение на дузпи. Но какво да направим, ако се наложи победителят да се определи след наказателни удари?! Важното е да ги отстраним.

- Какви ще са последиците за ЦСКА, ако не успее да влезе в груповата фаза на Лигата на конференциите според Вас?

- Ще се случи това, че Гриша Ганчев ще загуби пари. И без това отвсякъде се опитват да го смачкат – от няколко правителства насам. Опитват се да му съсипят бизнеса на този човек. Той си хвана беля с ЦСКА. Така че дано да ги отстраним, за да влязат някакви пари в касата на клуба, за да може да се привлекат класни футболисти.

Ние го критикувате Ганчев, че не взима класни играчи, но не се замисляме как се издържа клуба и как се купуват тези футболисти. Също така колко струва новият стадион и т.н.

Така че тези разни пикльовци, които се правят на организирани фенове и протестират, съм сигурен, че ако се опре до тях да събират пари, ще изчезнат всичките и няма да ги разберем къде са изчезнали.

- Каква е точната Ви прогноза за реванша?

- В най-лошия от добрите случаи 1:1. В добрия случай 1:0 да победим ни стига.

- Лудогорец отново не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Споделяте ли мнението, че съдията ги поряза срещу Динамо Загреб?

- Да. Поряза ги. Което е истина, си е истина. Лудогорец има много стойностни футболисти. Там са наляти и много пари, няма какво да се заблуждаваме. Лудогорец купува доказани футболисти, а ние рядко купуваме. По-скоро взимаме свободни агенти, защото възможностите ни са такива.

- Ще има ли проблеми Лудогорец срещу Жалгирис в реванша от плейофа за влизане в груповата фаза на Лига Европа?

- Мисля, че ще се класират в групите. Но дори и да не е в тези на Лига Европа, със сигурност ще играят поне в тези на Лигата на конференциите. Така че те няма да останат без участие в групите на някой от европейските клубни турнири.

- Как ще коментирате отпадането на Левски от Хамрун Спартанс и споделяте ли мнението, че „сините“ направиха нова грандиозна издънка в Европа?

- Какво значи издънка? Случва се на всеки. То беше много злощастно. Аз също се ядосах, защото в крайна сметка това е български отбор.

Много се ядосах, защото Левски си беше взел още първия мач. С тия екскурзианти тук просто не знам. Просто това е футбола. Виждали сме колко пъти големи отбори са отпадали, а да не говорим, че в Германия тимове от Втора и Трета лига стигат до националната купа. Същото е и в Англия

Имаше малко и подценяване от страна Левски и второ - малшанс. „Сините“ изпуснаха много голове. Можеха да бият с 3:0.

Левски са в много тежко състояние. Разбирам, че са изхвърлили Тити Папазов. Не е хубаво човек да злобее срещу съседа си, защото без Левски няма ЦСКА, както и без ЦСКА няма Левски.

А ето какво обяви Саша Илич преди реванша с Базел.

Очаквайте втората част от интервюто със Здравко от дует "Ритон" пред Sportlive.bg утре, 26 август.

 АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички