Собственикът на Ботев Пловдив разкри кога клубът ще играе на "Колежа"


Собственикът на Ботев Пловдив разкри кога клубът ще играе на "Колежа"
Снимка: https://botevplovdiv.bg/

2729 0

Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич говори надълго и нашироко по редица въпроси свързани с клуба. Той коментира и темата за строежа на "Колежа", която най-много вълнува привържениците на тима.

"Наслаждавам се да съм собственик и наистина ми харесва да управлявам този клуб. Мисля, че откакто започнах от януари досега наблюдаваме добър прогрес едновременно на терена и извън него.

В началото на сезона си поставихме за минимална цел топ 6. Това вече го постигнахме и почувствахме, че ще изгубим, ако не се борим за Европа. В добра позиция сме и се надявам чрез подкрепата на нашите верни привърженици да постигнем целта си", допълни руснакът.

Зингаревич засегна и най-важната тема за "жълто-черната общественост стадион "Христо Ботев".

"Знаете, че в последната година бяхме малко извън процеса за стадиона, който е между Общината и строителя. Сега разбираме, че според договора, очакваното време на завършване е в началото на следващата календарна година.

Надяваме се, че ще можем да играем мачове от първенството от втората половина на следващия сезон. Разбирам колко е важно за феновете, то е също толкова важно и за клуба. Стадионът е като свещено място за всички.

Ние можем да използваме стадиона, за да развием наистина клуба в бъдеще, да го изведем на друго ниво. В момента сме в близък диалог с Общината.

Искаме да сме сигурни, че когато получим стадиона, той ще бъде в оптимално състояние да бъде комфортен за привържениците. Първо трябва да сме сигурни, че ще провеждаме мачове там и след това ще търсим начин да го завършим изцяло", завърши той.

А ето как Ботев Пловдив се опитва да задели солидни финансови средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички