Край на черната серия! Ботев Пловдив излъга Черно море с дебютен гол и се бетонира на третото място в Първа лига


Край на черната серия! Ботев Пловдив излъга Черно море с дебютен гол и се бетонира на третото място в Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2117 0

Ботев Пловдив стигна до измъчена победа с 1:0 над Черно море в среща от първия кръг на плейофите в Топ 6 на Първа лига, проведена на базата в Коматево. Скъпоценният успех за „канарчетата“ в битката за третото място донесе Мохамед Брахими.

Така възпитаниците на Азрудин Валентин постигнаха първия си успех срещу селекцията на Илиан Илиев през тази кампания. В редовния сезон „жълто-черните“ дори не успяха да вкарат гол на варненци, след като загубиха и двете срещи с по 0:2. Това е първа победа за Ботев срещу кошмара им Черно море от 2020 година.

Сблъсъкът на Коматево започна равностойно. В 15-ата минута Антоан Бароан, който тъкмо се завърна в състава на Ботев след контузия, се наложи да напусне терена принудително. На негово място в игра се появи Мохамед Брахими.

Именно той в 29-ата минута откри резултата с дебютния си гол с „жълто-черната“ фланелка. Тодор Неделев разсече отбраната на гостите с перфектен пас, а Брахими разстреля Иван Дюлгеров – 1:0.

Малко след почивката Па Конате профука шанс да удвои преднината на „канарчетата“. Черно море заигра по-масирано в атака в опит да стигне поне до точката. Пропуски за моряците обаче направиха Закария Беншаа и Пабло Гарсия.

Така Ботев Пд се бетонира на третото място с 49 точки. Хората на Азрудин Валентич изостават само с 3 пункта от втория ЦСКА. Черно море остана 4-ти, на 4 точки от „канарчетата“. В следващия кръг пловдивчани гостуват на Левски, а „моряците“ - на Славия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички