Само в SportLive! Станислав Генчев: Всичко е точно и коректно, Ботев Пловдив не бави плащанията си към мен


Само в SportLive! Станислав Генчев: Всичко е точно и коректно, Ботев Пловдив не бави плащанията си към мен
Снимка: botevplovdiv.bg

9454 0

Бившият треньор на Етър ВТ, Лудогорец, Локомотив София и Ботев ПловдивСтанислав Генчев говори пред SportLive.bg за краткия си престой начело на „канарчетата“. 42-годишният специалист пое „жълто-черните“ през лятото, но още след 6-ия кръг в Първа лига се стигна до раздялата му с пловдивския клуб.

За момента Генчев не е приел ново предизвикателство. Той изрази очакванията си и предстоящия мач между Ботев Пловдив и бившия му отбор Локомотив София.  Младият специалист не пропусна да благодари на бултрасите, които го подкрепяха, докато водеше отбора на сърцето им.

Ето какво сподели Генчев пред медията ни:

-Г-н Генчев, какво се случва около Вас?

- Почивам. Ситуацията е такава, че изчаквам кога ще пристигне някое по-нормално предложение, което да си заслужава.

След това, което се случи в Ботев Пловдив, за мен е много важно да намеря ново предизвикателство, където да хората да имат доверие в мен и работата ми.

- Споменахте Ботев Пловдив. През призмата на времето какъв е анализът Ви за случилото се при „канарчетата“, макар че вече сте споделял мнението си?

- Аз не съжалявам никога, че съм поел Ботев Пловдив. Голям клуб са в България. Радвам се, че съм бил там.

Просто не попаднах в клуба в подходящото време.

- Ако сега бяхте попаднал в пловдивския клуб , бихте ли действал по различен начин?

- Не. Абсолютно по същия начин, защото съм се водил от моите виждания за начина, по който трябва да се изгради отбор. Имал съм спорове и с ръководството относно селекцията и футболисти. Моите виждания са били такива. Не мога да се съглася с мнението на хора, които не са били треньори или не са се занимавали .

- Какъв според Вас беше основният проблем между вас и ръководството на Ботев Пловдив?

- Коментирал съм го много пъти. Основният проблем беше селекцията. Когато отидох в отбора, много ясно говорихме, че тимът беше завършил на 10-то място предния сезон, а 6 основни футболиста напуснаха. Най-нормалното беше да се търсят заместници на техните места.

Няма как по този начин да атакуваш челните 3 места. Ние реално започнахме първенството с дерби срещу Локомотив Пловдив и срещу Левски, които са двата най-омразни отбора на Ботев Пловдив, само с един нов в лицето на Янис Карабельов.

- Доколко е вярно, че Вие сте искал да се привличат по-опитни футболисти, визирам над 28-годишни, а в клуба не са били съгласни?

- Никога не съм искал футболисти над 28 години с изключение на Ивелин Попов, който се превърна в най-важния играч. За съжаление успях да го използвам само в 1 мач. Всички други футболисти бяха между 23 и 24 –годишни.

- Има ли забавяния на плащанията към Вас по споразумението Ви с Ботев Пловдив за прекратяването на вашия договор с клуба по взаимно съгласие?

- Не, всичко от тази гледна точка е изрядно. Няма нищо вярно в появилите информации. Всичко се спазва точно и коректно.

- Предстои мач между Ботев Пловдив и друг от бившите отбори, на които сте бил треньор – Локомотив София. Какви са очакванията Ви към този двубой на стадион „Христо Ботев“?

- Миналата година когато бях треньор на Локомотив  София победихме с 2:0 там. Сега също очаквам труден мач за Ботев Пловдив, защото Локо София играе добре, особено срещу отбори, с които трябва повече да се защитава и контраатакува.

- Забелязвате ли промяна в цялостното представяне на „канарчетата“, след като се разделихте с клуба?

- Със сигурност има подобрение, но това се дължи най-вече и на селекцията. Някои от играчите пристигнаха и след моето напускане. Ивелин Попов се превърна във водеща фигура. Променен е почти половината отбор, което е страшно много за представянето на един тим. Въпреки че има още много какво да се желае.

- Какво е посланието Ви към феновете на Ботев Пловдив, които Ви подкрепяха докато бяхте начело на любимия им отбор?

- Страшно много им благодаря и съм им задължен за подкрепата, която имах от тяхна страна. Да продължават по същия начин да подкрепят отбора и съм сигурен, че добрите дни за Ботев Пловдив предстоят.

- Как ще коментирате ескалиращото напрежение между ръководството на клуба и строителя на стадион „Христо Ботев“?

- Не мога да кажа. Неприятно е. Най-неприятно е за треньорите и футболистите. Колкото по-бързо се решат тези неща, толкова по-добре.

- След като приключихте взаимоотношенията си с Ботев Пловдив, се появиха информации за наличието на други оферти към Вас от няколко клуба – Славия, Локомотив София, Етър ВТ и т.н. Каква е истината?

- Със Славия никога не съм говорил. Само с Етър имах разговори.

- Защо не се получи?

-  Просто имаше и други неща и не се стигна до договор.

- Какви са Вашите амбиции за продължаване на треньорската Ви кариера – в България или чужбина?

- Българите не се котираме много в чужбина. Най-вероятно ще остана в България. Дай Боже някой ден и в чужбина.

- Преди години бяхте част от щаба на националния отбор на България. Има ли някакъв шанс отново да работите там, независимо дали като селекционер или помощник треньор?

- Засега няма.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш играч и треньор разкри защо „орлите“ привикват винаги на пожар екснаставници и отсече: Лудогорец пак ще е шампион!

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички