Марин Бакалов пред SportLive: С откриването на „Колежа“ приключва пълният цикъл за Ботев Пд! Ръководството трябва да отговори на очакванията


Марин Бакалов пред SportLive: С откриването на „Колежа“ приключва пълният цикъл за Ботев Пд! Ръководството трябва да отговори на очакванията
Снимка: Марин Бакалов

3954 0

В Пловдив ще бъде истински празник днес! След почти 10 години Ботев Пловдив се завръща в новопостроения си дом – стадион „Христо Ботев“. В този исторически за клуба ден „канарчетата“ ще се изправят срещу един от най-големите си дразнители в исторически план – Левски.

SportLive.bg потърси за мнение една от най-големите легенди на Ботев Пд Пловдив Марин Бакалов. Той бе част от екипа, който възроди клуба през 2010 година. Бакалов е бивш футболист, треньор, спортен шеф и президент на клуба.

Ето какво сподели той пред медията ни в навечерието на историческия ден за най-стария футболен клуб в България:

-Г-н Бакалов, след почти 10 години Ботев Пловдив се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев“. Новото съоръжение ще бъде открито с мач срещу Левски, какви са очакванията Ви за този исторически ден?

- Наистина днес е исторически ден. Това ще е и първият новопостроен стадион в България. Също така е и исторически, защото ще бъде открит в мач срещу Левски. Тези двубои са от чаканите с най-голям интерес.

Стадионът ще бъде пълен. Настроението ще бъде празнично. Надявам се футболистите да са в синхрон с тази невероятна обстановка, която ще цари на стадиона. Искрено се надявам отборът на Ботев Пловдив да победи, за да бъде един подобаващ завършек на този специален ден.

Всъщност с откриването на стадиона се завършва пълният цикъл, като се започне от това, че успяхме да възродим отбора и се премине през изграждането на базата на клуба, детско-юношеската школа работи вече 10 години. Това вече е последният елемент от пъзела и се надявам, че отборът ще заработи на по-високи обороти и по-високо ниво.

-Днес ще има една голяма липса – тази на Тодор Неделев. Какво е мнението по Ви?

- Абсолютно съм съгласен. Неделев трябваше да бъде тук, защото той е човекът, който носи духа и традициите на клуба. Той е закърмен с идеята за Ботев Пловдив. Продукт е на частната школа Ботев 2002, но носи ДНК-то на клуба.

Тошко е от този тип футболисти, които обичат страшно много клуба. В отбора е от самото възраждане на клуба – от В група, през Б група и в родния елит. Щеше да бъде страхотно да е в тима днес, за да предаде традициите на бъдещото поколение.

-Обнадежден ли сте за бъдещето на клуба след осъществяването и на най-голямата мечта за нов собствен дом?

-  Хората, които застават начело на клуба, трябва да си дадат сметка.  Става въпрос за постигнатото до този момент в материална база в един клуб, който беше абсолютно изчистен, без никакви задължения и с традиции. Целият град застана зад идеята да се тръгне от В група. Спомняте си каква еуфория беше.

Оттук-нататък те трябва да си дадат сметка как работят и какво правят. Необходимо е да се опитат да отговорят на очакванията.

-Стадионът със сигурност ще бъде препълнен. Вие ще присъствате ли на откриването и на мача?

- Ще бъда там, а стадионът съвсем очаквано ще бъде пълен.Това е страхотен шанс за клуба и за футболистите. Ако покажат високо ниво, стадионът ще има голяма посещаемост.

-Какво е пожеланието Ви към феновете на Ботев Пловдив в навечерието на предстоящия празник?

- Пожелавам на агитката, на феновете и на целия стадион всички да отидат на по-високо ниво, защото това ново съоръжение ги задължава да го направят. Визирам цялостно държание, обстановка и пазене на стадиона. Защото това все пак е продукт на усилията на цялата пловдивска общественост. Стадионът трябва да бъде съхранявам с цената и усилията на всички.

Необходима е една позитивна и отговорна позиция, за да може на мачовете да идват семейства с деца и голям кръг от хора. Защото публиката на Ботев Пловдив не е само от феновете, които присъстват на мачовете. Тя трябва да бъде разширявана от всички слоеве на град Пловдив. На стадиона е нужно да цари една празнична и цивилизована обстановка.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Боби Димитров: Неделев трябваше да изведе Ботев Пловдив при завръщането на „Колежа“! Дано отборът да достигне нивото на феновете

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички