Легендарният Марин Бакалов пред SportLive.bg: Финалът ще се превърне в спектакъл, а главна роля ще изиграе публиката


Легендарният Марин Бакалов пред SportLive.bg: Финалът ще се превърне в спектакъл, а главна роля ще изиграе публиката
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

5901 0

На 15 май ЦСКА и Левски ще определят носителя на Купата на България. Националният стадион „Васил Левски“ ще бъде препълнен, а привържениците на двата отбора се надяват именно техните любимци на ликуват след последния съдийски сигнал и да вдигнат победоносно трофея.

Sportlive.bg потърси бившия футболист на ЦСКА Марин Бакалов, за да сподели очаквания си за предстоящия финал. Чествалият наскоро своя 60-годишен юбилей легендарен играч е печелил по веднъж шампионската титла и Купата на Съветската армия с екипа на „червените“.

Ето какво заяви Бакалов пред медията ни:

-Г-н Бакалов, предстои финал за Купата между ЦСКА и Левски. Какви са очакванията Ви за Вечното дерби, което ще и битка за трофей?

- Най-доброто, което се случва, е че стадионът ще бъде пълен. Ще има много хора. Има импулс най-вече в Левски в организацията им и в игровото им поведение. Но това си е вечен сблъсък между ЦСКА и Левски. Привържениците на двата клуба ще бъдат пределно активирани и може би ще стане един хубав мач, който ще бъде пред пълен стадион, което отдавна не сме виждали във вътрешното първенство.

Това беше характерно преди много години и всъщност това е доброто в случая. Левски са във възход, но това са непредсказуеми мачове и трудно може да се каже как ще завърши.

-Вие бихте ли направил прогноза?

-Мисля, че ще стане един страхотен спектакъл. Такова ми е усещането, защото публиката дава допълнителна и страхотна мотивация. Това от своя страна дава тласък на футболистите да покажат максималните си възможности и да се раздадат на терена. Всичко това е много добре за футбола.

-Казахте, че в Левски се забелязва напредък, а какво се вижда в ЦСКА, според Вас?

- ЦСКА определено от началото на годината не играят добре, което се вижда и по резултатите и по голямата разлика, която беше 4 точки преди Нова година, а сега вече стана огромна. Лудогорец от няколко кръга вече са шампиони, но определено отборът на ЦСКА не стои добре. Все пак това е един финал и може да бъде голям стимул, за да могат да оправдаят сезона. Защото и в Левски, и в ЦСКА винаги се търсят трофеи. Ако не е шампионска титла, най-малко е поне Купата.

В тези мачове просто има друг заряд. И всичко може да се случи, независимо, че Левски изглеждат в по-добра форма в момента. В това дерби важат други закони.

Понякога емоцията може да е подвеждаща, както и голямата еуфория и убедеността в успеха. Това е важно, но все пак аргументите са на терена.

-Има ли футболист в някой от двата отбора, който може  да направи разликата?

- Не, мисля, че няма. Може би колективите са по-силният аргумент. Няма ярка фигура, която да се откроява. В ЦСКА всичко се върти около голмайстора Кайседо, който реализира, но пък нападателите за точно затова – да вкарват. Но за да вкарват нападателите, все пак има много звена и организация, и игрови облик, за да се получи.

- Алън Пардю пое отскоро тима на ЦСКА, но забелязвате ли някаква промяна в облика и стила на игра „червените“?

- Рано е да се каже за два мача и при заварена ситуация, със същите футболисти. Ако има някаква промяна, надявам се до мача с Левски да съумее на вдигне духа. Определено имаха мачове през първия полусезон, които изиграха на добро ниво, което значи, че този отбор разполага с качествени футболисти, но въпросът е, че трябва да покажат по-голямо настроение, по-голям дух и желание за спечелване на трофея.

А Левски от много години са в незавидна ситуация, нещо през което мина и нашият отбор Ботев Пловдив, макар че ние бяхме в много по-тежка ситуация, но в момента нещата вървят във възходяща линия, както в организационно, така и в игрово отношение.

-Като футболист на ЦСКА не сте се изправяли на финал за Купата срещу Левски…

- Не. Но ние спечелихме последната Купа на Съветската армия срещу Ботев Пловдив на стадион „Славия“. Станахме и шампиони през 1989/90 година.

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да откриете тук!

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички