Венцеслав Стефанов пак се подигра с Левски и коментира шансовете на България за Евро 2024


Венцеслав Стефанов пак се подигра с Левски и коментира шансовете на България за Евро 2024
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3822 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването „Арена спорт“ по „БНТ“. Шефът на „белите“ коментира ситуацията в своя клуб, като засегна и най-актуалните теми в родния футбол. Той жегна в типичния си стил Левски, този път за концесията на стадион „Георги Аспарухов“.

„Много съм доволен, всичко мина перфектно - терените, условията, работата и най-вече старанието на момчетата. Целта ни до края на сезона ще бъде участие в Европа. Убеден съм, че за Купата също ще отстраним Локомотив София на четвъртфиналите. Представянето ни през есента беше много добро на базата на това с което разполагаме като финанси и футболисти. Ако не бяхме ощетени грозно в два мача, можехме дори да бъдем в тройката. По-важното обаче е, че момчетата и треньорското ръководство разбират, че трябва да дават всичко от себе си и те го правят. Убеден съм, че този полусезон ще бъдем дори по-силни“, коментира Стефанов зимната подготовка и целите пред отбора.

Щом Загорчич казва, че отборът е окомплектован, значи е така. Е, като всеки треньор и на него би му се искало да разполага с Меси или Фернандес, но не можем да му осигурим. Заги разбира, че трябва да дава шанс на младите футболисти и го прави. Прави му чест, че до момента при него са излезли няколко момчета, които със сигурност ще бъдат национали. По време на подготовката сега дори имаше шест момчета от младежкия отбор в Турция и от всичките аз лично съм много доволен. По думите на Загорчич той също е много доволен и смята, че на тях им предстои място в първия отбор на Славия“, допълни той.

Стефанов сподели още и своите предпочитания за предстоящата церемония за "Футболист на годината", която е тази вечер от 19.00 часа в ефира на БНТ 1 и БНТ 3.

„Светослав Вуцов със сигурност ще грабне индивидуалната награда за вратар. За футболист на годината аз лично бих предпочел Ивайло Чочев. Илия Груев-младши е добро дете, но ние нищо не сме видяли от него освен двата мача в националния отбор. Убеден съм обаче, че той има голям потенциал. На този етап най-постоянен с изявите си е Чочев“, заяви Стефанов.

 „От Левски не знам какво искат. Може би, да сложат на кабриолета сгъваема козирка“, отговори Стефанов на въпрос за концесията на стадион „Георги Аспарухов“.

„Характерите се каляват в боя. Тези млади футболисти на Младен Кръстаич не са обременени с нищо. Хвърлят се и какво сабя покаже. Това е пътят - българските деца да влизат и да показват. Няма такива неща да вземем някой от чужбина и да го направим българин. Ако го няма българското в сърцето, не чакай нищо. Иска ми се и другите колеги да разберат - ако не даваме шанс на българските момчета, никога няма да имаме национален отбор“, завърши Венцеслав Стефанов, коментирайки шансовете на България за Евро 2024.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Венци Стефанов отсече: ЦСКА няма да стане шампион, а Левски дължи милиони

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички