Преди сделката с Левски: Шолак разпродава заради милиарди в задължения?


Преди сделката с Левски: Шолак разпродава заради милиарди в задължения?
Снимка: United Group

9644 0

Феновете на Левски продължават с голям ентусиазъм да очакват новината, че Драган Шолак и компанията му United Group са придобили по-голяма част от акциите на българския гранд и ще стабилизират състоянието на тима. 

Сега обаче на преден план пред сърбина излиза задачата да стабилиза собственото си финансово състояние, твърдят редица балкански медии.

Причината за подобни съмнения са спекулациите, че той е тръгнал да продава част от имуществото си поради прекомерен дълг, за който се твърди, че надхвърля четири милиарда евро, съобщава Bloomberg.

Оказва се, че в края на 2020 г. общата загуба на United Group е 73,6 млн. евро., като тя сериозно се е увеличила от предходната година, когато е била 59,7 млн. евро.

Общият размер на задълженията на United Group към края на миналата година е 4,14 млрд. евро. Информацията за продажбата на активите идва само няколко дни, след като една от трите най-големи рейтингови агенции в света Moody's понижи кредитния рейтинг на компанията "Adria Midco", която е основател на компанията "Юнайтед Медиа". Тя пък притежава и новинарския телевизионен канал N1.

Вижте как вървят преговорите на Левски за футболист от кипърския елит!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички