Венци Стефанов: Какво общо има политиката и спорта? Скоро всички ще бъдат на колене пред Русия


Венци Стефанов: Какво общо има политиката и спорта? Скоро всички ще бъдат на колене пред Русия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2038 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по актуалните теми в българския футбол, като засегна контролите с руски отбори, както и готвените промени в закона за хазарта. Именно Стефанов пръв алармира за политическото намерение за изменения и предупреди, че това може да е пагубно за част от родния спорт.

"В България има толкова много хора с ограничени възможности и такива, които изпълняват всякакви поръчки. Нищо не ме учудва. Някакво неформално сдружение "за майки против хазарта", а няма ли някакво "мами против футбола" или "чичовци против еди-какво си". Това е уникална простотия - да спреш финансирането на десетки, стотици хиляди деца, които спортуват. Против хазарта - имало 80 човека, които били запалени по хазарта и трябвало да ги спасяваме. Какво ще направим - заради въшката ще изгорим балтона. Това са хора, които изпълняват чужди поръчки", заяви Стефанов пред "Дарик".

"Утре, ако тръгнем да правим стадион, ако някой някога реши да направи един стадион да не се срамим пред целия свят, сигурно ще излязат "чичовци против тютюнопушенето". На такива простотии съм се нагледал в нашата държава за тези 73 години, че ме е срам да кажа, че съм българин", допълни още той. Според него поне около 50% от клубовете "ще затворят", а на останалите ще им е много трудно да се издържат финансово сами.

Относно приятелските срещи на български отбори с руски състави, Стефанов не вижда нищо нередно. Припомняме, че по-рано полско издание се изказа доста остро против тези двубои.  "Защо мешат политиката със спорта? Поляците ли са критерии, да си гледат собствените неща, а не да се бъркат. Какво общо имат политиката и спорта. Пълна простотия е да изключат всички руски отбори от състезанията. Рано или късно всички ще се убедят в това. Русия е най-могъщата държава и скоро всички ще бъдат на колене пред Русия, включително шефове в Полша, Брюксел и където и да било".

Босът на Славия коментира и трансферния пазар, като разкри, че се очакват изходящи трансфери при "белите". Той за преден път опроверга информациите, че Светльо Вуцов ще бъде трансфериран в ЦСКА. "Надявам се да се случат изходящи трансфери. Няма да кажа, докато не се случи, защото по този начин само ще навредим. Фактически и теоритически е невъзможно Светльо Вуцов да отиде в ЦСКА".

А кой руски отбор отмени контролата си с Левски и каква е причината - вижте в този материал на Sportlive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички