Венци Стефанов отсече: ЦСКА няма да стане шампион, а Левски дължи милиони


Венци Стефанов отсече: ЦСКА няма да стане шампион, а Левски дължи милиони
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3647 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по няколко актуални теми около българския футбол. Той отсече, че Лудогорец отново ще триумфира с шампионската титла у нас. Босът на „белите“ направи интересен коментар по адрес на ЦСКА и Левски.

 „Бяха ни откраднати шест точки досега - срещу ЦСКА и Арда (Кърджали). Ще е добре някои от младите футболисти да се наложат в първия състав, да видим младата славистка кръв в първия отбор. Единственият начин да се развива българския футбол е да се дава шанс на родните футболисти. Чест прави на Младен Кръстаич, че наложи млади футболисти в националния отбор, явно има здрави панталони. Виждате, че шестима наши юноши в момента са с първия отбор на Славия. Може да очакваме нов трансфер на млад футболист от Славия в клуб от Западна Европа, но да не слагаме тигана преди да хванем рибата. Само съдиите-шматки се оправдават със системата VAR“, заяви Стефанов пред „Спортал“.

Битката за титлата ли? ЦСКА е ЦСКА. Аз знам ЦДНА, ЦСКА Септемврийско знаме, Средец, ЦСКА - това е една марка. Но съм убеден, че Лудогорец ще стане шампион. Ако не ги препънем ние“, отсече той.

Ако слушаш Наско Сираков, в Левски всичко е по мед и масло. Ако гледаш реалната действителност, виждаш, че нещата не са така. Един път Славия закъсня с три дни с една вноска към НАП и веднага получихме предупредително писмо. А Левски дължи милиони! Тези милиони са от вас, от мен, от него и от всички българи. Понеже е за Левски си затваряме очите. Ако имаше правилно отсъждане, Левски трябваше отдавна да мине през "чистилището", както минаха Локомотив и други отбори. Може би това беше правилното решение, защото те сега щяха да са отново в "А" група и да се борят за титлата“, коментира босът на „белите“ по адрес на Левски.

Стефанов разказа и за своя лична среща с кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов.

Виждах се с Бербатов, разговаряхме, казах му в очите, че го уважавам като футболист, но като ръководител не мога да кажа една добра дума, защото той никога не е показал с нещо, че може да ръководи. Той каза, че има авторитет, че може да подобрят много неща, изслушах го много внимателно. Казах му: "Митко, ако се беше кандидатирал Стилиян, може би щеше да има шанс". Защо правя това разграничение ли? Правя го, защото Митко няма аура. Имаш едно име, но хората трябва да ти повярват.

Чувал съм, че Боби за следващ мандат няма да се кандидатира. Но нищо не се знае. Само с обещания не става - това Слънце грее, но не топли. 32 години слушаме обещания. Да, преди това беше друго време, решенията се взимаха от ЦК, но решаваха така, че създадоха футболистите, които през 1994 година накараха Господ да повярва“, разказа президентът на Славия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Венци Стефанов: Какво общо има политиката и спорта? Скоро всички ще бъдат на колене пред Русия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички