Прокуратурата и Икономическа полиция започват проверка в БФС


Прокуратурата и Икономическа полиция започват проверка в БФС
Снимка: БГНЕС

3548 0

Днешният вторник (16 ноември) очевидно ще се окаже доста "горещ" откъм новини, свързани с българския футбол и в частност БФС... 

След като по-рано Димитър Бербатов съобщи, че Софийски градски съд е постановил спиране на вписването на решенията от Извънредния конгрес на 12 октомври, в часовете преди обяд "Дспорт" съобщи от свои източници, че Прокуратурата на Република България и "Икономическа полиция" са започнали проверка във връзка със строежа на Националната футболна база в Бояна!

В последните месеци и най-вече около конгреса на БФС, хора от екипа на Димитър Бербатов изнесоха документи, според които изграждането ѝ е станало на много завишени цени, а също и закупуването на различни пособия и стоки, които се използват от националните отбори на България.

По информация на изданието, прокурорите ще проверяват и твърденията, че наемателите на хотелската част, ресторанта и бара в базата, не са плащали наема, който е бил описан в договорите им!

В дните след Извънредния конгрес в БФС в отдел "Икономическа полиция" при СДВР, е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички