Йордан Лечков: Оставката на Михайлов беше подадена под натиск от Бойко Борисов


Йордан Лечков: Оставката на Михайлов беше подадена под натиск от Бойко Борисов
Снимка: Ilian Telkedzhiev/Lap.bg

1932 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков гостува в предаването "Тази Сутрин" по bTV, като коментира оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов. Според Лечков Михайлов е подал оставка под натиск от страна на премиера Бойко Борисов и за да предотврати изваждането на блгарските клубове от международните турнири на ФИФА.

Михайлов подаде оставката си през октомври 2019 г., след като Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че прекратяват отношенията си с БФС докато не се промени ръководството. Агенцията по вписванията отказа да възстанови Михайлов на поста, а ФИФА и УЕФА подискаха обяснения.

"Преди година и половина беше неправилно вписан изпълняващият длъжността. Има правила и аз съм да се спазват. Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена под политически натиск. Аз не съм се подписал под протокола. От година и половина не се подписвам. Получават се такива неща, които не са приятни. В интересни времена това беше вмешателство в една независима организация. Под натиск беше подадена оставката. Беше видно - от премиера. Има си ред. За нас гласуват клубовете и това е вмешателство в работата ни. Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можеше да бъдем извадени от всички състезания. Имаше индикации за подобно нещо", заяви Лечков.

"Чисто стечение на обстоятелствата. Нямаше да бъде редовен този конгрес, дори да беше извънреден. Моля ви, когато казвам нещата, да ги следите, да ги проследявате и ще видите от първия ден какво съм казал. Пожелавам успех на Бербатов, млади хора са, бъдещето е пред тях. Само бих попитал: „В коя църква първо се прекръстиха?“ При кого ходиха за подкрепа, защото аз знам? И няма нищо лошо. Какъв административен опит имат? Ходили са при различни хора за подкрепа. Нека те го кажат. Когато някой иска нещо, трябва да излезе с програма. През тези 558 дни се изредиха толкова много имена за кандидати. Повечето хора са от бившия Изпълком или от сегашния. Намираме кусур на футбола, а ако погледнете кой седи от едната страна... Упрекнете ме мен в зависимост. Достатъчно неща казах. Нищо не подозирам, аз съм наясно. Днес не е времето. От първия ден казвам, че президентът се казва Борислав Михайлов. Всичко друго са врели-некипели", каза вицепрезидентът на централата.

Лечков отбеляза и че има пропуски в управлението на БФС, като честата смяна на треньорите и че е нужна повече настоятелност в работата с държавата. Според Лечков общините трябва да са самостоятелни и да има промяна в закона за финансирането на спорта. Той беше категоричен, че новият конгрес на БФС ще е през 2022 г.

Повече по темата:

Фурнаджиев обясни защо Михайлов е оттеглил оставката си

Бойко Борисов коментира Борислав Михайлов и завръщането му в БФС

От БФС обявиха кога ще отговорят на УЕФА за оттеглената оставка на Борислав Михайлов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички